Божанков разкри мистерията: Кое е селото с кмет от "Възраждане"? (ХИТ ВИДЕО)

Защо Костя си трае и не се е похвалил още?

Политика
18:15 - 01 Декември 2023
7609
Божанков разкри мистерията: Кое е селото с кмет от "Възраждане"? (ХИТ ВИДЕО)

Месец измина от местните избори, но иначе така устатият водач на "Възраждане" Костадин Костадинов отказва да се похвали кое е населеното място, където представител на неговата партия спечели единствения им кметски мандат, за да не се налага всички да се мъчат със сайта на ЦИК, за да го открият. Мистерията най-после беше разчовъркана, с помощта на депутата от ПП Явор Божанков.

Младокът, бивш фаворит на Корнелия Нинова, с известно затруднение с името обяви за кое село става дума - Попинци. Макар че няколко пъти го обърка с Попово. Божанков помоли колегите си от "Възраждане" да му помогнат с правилното название, но не срещна никакъв отклик сред тях.

Кметът на пропутинската партия се казва Гено Галчев и е местен бизнесмен, който се занимава със земеделие от много десетилетия. Той спечели на балотаж срещу независимия кандидат Дойчо Манчоров.

Иначе Попинци е голямо село в Средна гора, близо до Панагюрище, като актуалното му население възлиза на 1587 жители. Те са предимно българи, има и сравнително скромна циганска махала.

Ето го и уникалното изказване на Божанков по повод победата на "Възраждане" в Попинци: