Божанов отговори на Калин Стоянов: Непочтенно е да използва служители от МВР за политически интриги

Политика
13:01 - 16 Август 2024
2130
Божанов отговори на Калин Стоянов: Непочтенно е да използва служители от МВР за политически интриги

"Това, което прави Калин Стоянов, е непочтено и то е да ползва дългогодишни служители и експерти от МВР за политически интриги, за да се опитва да остане на поста си", каза заместник-председателят на групата на ПП-ДБ в парламента Божидар Божанов пред медиите.

Припомняме, че на 14 август ГДБОП свали за кратко пародийния сайт "Ново начало", който осмива Делян Пеевски, което предизвика редица въпросителни. Впоследствие вътрешният министър обвини Божидар Божанов, че е оказвал натиск на МВР. Той обвини Божанов, че на 14 август 2024 г., около 18:00 ч. си е позволил да се обади на директора на дирекция „Киберпрестъпност“ в ГДБОП по темата.

"Появи се сатиричният сайт "Ново начало", който беше създаден от младежи, активисти на "Да, България". След като той беше свален, научихме от хостинг компанията, че това е по искане на ГДБОП, но отказаха да ни предоставят информация. Поради това се обадих на шефа на "Киберпрестъпност", с който сме в работна комуникация от години, за да го попитам дали младежите са извършили някакво закононарушение. Не получих такава информация, блахгодарих му и затворих", обясни Божанов.

 
"Попитах дали ние не сме объркали нещо. Не получих такава информация", допълни още Божанов.