Божидар Искренов: Подкрепа за българските капитани!

Новини
22:01 - 02 Април 2024
3423
Божидар Искренов: Подкрепа за българските капитани!

Кампанията „Подкрепа за българските капитани“ бе зарадвана от Радостта на народа – Божидар Искренов. Легендата на Левски е поредният голям спортист, включил се в акцията. Тя е за моряците Любомир Чанев и Данаил Веселинов, които бяха задържани заедно с кораба Galaxy Leader на 19 ноември 2023 година.

Искренов е емблематична фигура в големия отбор на Левски от 80-те години на миналия век, който постига 7 поредни победи над ЦСКА, печели требъл през 1984 година, два пъти елиминира германския Щутгарт в евротурнирите. В живота си Божидар е преодолял много трудности с високо вдигната глава, а не само е вдигал на крака хиляди пъти привържениците с уникални финтове и голове. Той изпрати положителна енергия на Чанев и Веселинов. И им пожела да бъдат силни духом в тази буря и скоро да се приберат живи и здрави при семействата си.

Инициативата „Подкрепа за българските капитани! Любо, Данаил – с вас сме!“ бе подета от близки и приятели на двамата и стартирана на 6 декември 2023 г. – Никулден, Деня на моряците. Клубовете, които я започнаха, са футболните Пирин от Благоевград, където е роден капитан Чанев, както и Черно море от Варна, където двамата са завършили висшето си образование. Те бяха последвани от столичните Левски, Славия, Локомотив София и ЦСКА 1948, от пловдивските Локомотив и Ботев, Лудогорец, Арда, Берое и Етър, както и от втородивизионните Беласица, Монтана и Литекс.