Божков като детектив: Прокурор Ангел Кънев гази НАП заради мен

Политика
08:07 - 25 Юни 2020
11644
Божков като детектив: Прокурор Ангел Кънев гази НАП заради мен

Васил Божков е ангажирал екипа си да действа като частни детективи. Тази сутрин беглецът в Дубай пусна папарашки снимки на прокурор, за когото твърди, че бил оказвал натиск на служители в НАП по проверки, свързани с обвиненията срещу олигарха. Става въпрос за обвинителя Ангел Кънев, който е зам.-шеф на Спецпрокуратурата. За него Божков твърди, че бил инструктиран да притиска държавни чиновници и ежеседмично изисквал от тях погазване на закона и извършване на престъпни действия.

Ето какво написа Божков в поредния си залп от странство в профила си във фейсбук:

"През последните месеци Прокуратурата оказва непрекъснат натиск върху служителите на НАП. Резултатът е десетки нарушения на законите. Заплахи. Грабеж.

Наблюдаващият прокурор на голяма част от делата ми ежеседмично изисква от НАП погазване на закона и престъпни действия. Същият Ангел Кънев, за когото се твърди, че е разпитал ББ, МС и ВГ (2 пъти) може да отговори #КОЙ дирижира тези действия. А #КОЙ може да разпореди и на ВГ, и на ИГ си отговорите сами.

#БъдетеЗдрави

P.S.: Благодаря ви за сигналите. Знам, че в НАП и Прокуратурата има честни и доблестни хора. Не изпълнявайте заповеди, противоречащи на закона и Конституцията. Изпълнението на такива заповеди също е престъпление.

#БъдетеСмели