Божков разкри: Имам няколко партии, ако поискат ще вляза в листа за вота

Като плащах на политици си осигурявах съществуването, не спокойствието, винаги в живота си съм имал мисия, обясни хазартният бос

Актуални новини
13:07 - 31 Януари 2021 (обновена)
8687
Божков разкри: Имам няколко партии, ако поискат ще вляза в листа за вота

Ако съдът откаже регистрация на партията на Васил Божков "Българско лято" или забави регистрацията й, така че формацията да не може да участва на изборите, то бизнесменът ще избере друга партия, която да е мандатоносител, така че все пак "Българско лято" да може да участва на парламентарните избори на 4 април. Това заяви самият бизнесмен от Дубай в пространно интервю по БНР в неделя по обед. Самият той предаваше на живо интервюто си на фон на Персийския залив.

"Опитват се да ни пречат всячески, това показва, че ги е страх. Дори да не успеем да се регистрираме в срок, ще намерим партия мандатоносител, но ще се явим на изборите при всички положения“, загадъчно каза хазартният бос, добавяйки, че може да разчита на няколко партии, но засега ще запази имената им в тайна.

Божков очаквал победа на изборите. "Ще бъда в листата, ако партията реши. Ние сме за пряка демокрация. Ако те поискат, мога ли да им откажа? Ще постъпя като политик, ще изкарам още от мръсните ризи", допълни той.

На въпрос дали един човек с 19 обвинения не се притеснява Васил Божков, известен с прякора си Черепа, отсече, че не е обвиняем, тъй като никой официално не му е повдигал обвинения и не му е пращал призовка. "Как може да повдигат обвинения без доказателства? Унищожават един човек и бизнеса му, а след това започват разследване - това е слагане на каруцата пред коня. Погазен е законът, нито един закон не е спазен", коментира Божков.

"Къде се укривам? Вижте колко лесно ме намерихте", заяви той по повод твърденията, че се крие в Дубай. "Жена ми също беше задържана поради единственото обвинение, че ми е жена. Защо не ме потърсиха преди това, а след като заминах в Дубай по работа? Пътуването ми беше планирано. След това самолетът трябваше да се върне, да вземе съпругата ми и приятели, за да отидем в Тайланд", обясни Черепа миналогодишния си воаяж до Обединените арабски емирства и постоянното си оставане там.

"Най-вероятно на Прокуратурата е по-удобно да съм в Дубай, а не в България. Тя не спазва никакви закони. Гешев няма връзка със здравия разум много-много", коментира Божков. "Моето семейство е подложено на репресии - незаконно! Жена ми я държаха 8 месеца без да бъде разпитана даже, само защото ми е жена", недоволства бизнесменът.

"Чувствах се изключително силен, тъй като не съм нарушил нито един закон. Как да не се чувствам силен? Такива хора, които си плащат данъците, трябва да се неприкосновени. Плащал съм и други пари, но те са след платени данъци. Не съм си осигурявал "данък спокойствие". Осигурявах си съществуването, не спокойствието", обясни бизнесменът.

"Нека се види какъв рекет е имало срещу мен - Левски, Нова ТВ, след това дай половината от бизнеса. Отказах да им дам половината от бизнеса, затова станах неудобен", твърди още обвиняемият бизнесмен.

"Бях готов да осигуря свидетели, но дали според вас ме е потърсил някой в Дубай? Никога никой не ме е търсил! Ако някой е бил с мен и може да докаже, че съм дал пари за този за онзи, нека го докаже. На кой трябва да се повярва? Прокуратурата не иска да разследва, как тогава да повярва? Тя дори и не пита, явно не я интересува, след като е подаден сигнал. Нито ми е било удобно, нито ми е било страх. Как да подам определен сигнал, след като ще ме арестуват на другия ден? Тогава щях да загубя много преди време. Не сигнализираш, ако всички беди сочат към теб", обясни схемата си Васил Божков.

"Когато отказах да давам милиони, ми унищожиха целия бизнес! Аз съм си плащал всички данъци и след това съм давал, за да съществува бизнеса, докато тези са на власт. А тях не ги разследват. Могъл съм да ги изям и да ги изпия тези пари. Кое е престъпление? Че ме изнудват ли? Защо не се прави разлика. Идва някой и ти казва: "Или даваш, или те закриваме!" А те искат все повече и повече. Не съм нарушавал законите. А човек, който спазва законите, трябва да е неприкосновен. Те рекетират целия български народ", продължи той в същия дух.

"Не съм вярвал, че такова нещо съществува, че има такива хора. И затова си мислех, че съм недосегаем. Особено в правова държава, но...", каза още Васил Божков.

"Времето на революциите отмина, промени могат да станат чрез избори. Протестите не дават власт, те могат да свалят някой от власт, но след това идват изборите отново", заяви Черепа.

"Записите са монтирани, най-обикновени монтажисти го казаха и потвърдиха, че е нещо, което не съм казвал. Не съм подкрепял финансово протестите. Когато става дума за 10 000 души, но това не означава, че е финансиран протеста, че им е плащано. Доста повече хора иначе излязоха на площада", обясни бизнесменът своята съпричастност към протестите срещу властта.

Васил Божков "скромно" коментира, че съдейки от лайковете в социалните мрежи под неговите постове, и от 300-те хиляди последователи би трябвало да има широка подкрепа на парламентарните избори.

"Не се укривам и не се притеснявам от никой. В момента вървят процедури и не мога да напусна Дубай легално. Трябва да наруша закона ли? Тук е правова държава и законите се спазват. Една година мина, нищо не е свършило още. Ако зависи от мен, отдавна да съм се върнал. Но върна ли се нелегално, то това ще е престъпление", обясни той.

"Винаги в живота си съм имал мисия. Имах мисия да помагам на олимпийските шампиони, да събера културното наследство на България, направих най-голямата колекция в света! Която показва цялото наследство на България, те го разрушиха. Сега мисията ми е да спася българския народ", разкри визията си Васил Божков.

Всички партии до момента - парламентарни или непарламентарни, са част от статуквото. Не искаме рестарт на системата, а всичко да започне на чисто. Трябва ли счупената ни система да работи отново?!, попита той.

"Не съм казал, че ще гласувам за минимална заплата, а с промените в икономиката ще станат нещата. Вдигайки стандарта, ще се осигури и заплата от 1500 евро на продавачката в плод и зеленчука, примерно. Аз не съм крал и не съм връщал пари, затова ме изхвърлиха от бизнеса. При първия кабинет Борисов беше опипване на почвата кои фирми се поддават на рекета - 10%, 20%... Постепенно се повишаваха тези проценти. Не съм дал нито един процент. По-скоро съм плащал на управляващите за хазарт, да не променят закона. След което се уплашиха и закриха всичко и с измислени обвинения, че дължа пари. Те се опитаха да заемат мястото ми, но те буквално унищожиха бизнеса ми, а всичко ще е на гърба на данъкоплатеца", коментира още Черепа.

"Аз никога не съм бил от тях, бил съм между тях. Моят бизнес просъществува срещу политиците, а не благодарение на тях! Рано или късно човек решава да каже нещо. Искате да мълча още ли? На някои хора им е неудобно да се дава гласност. Борисов и Горанов си признаха, че бележката и записите са оригинални. Имало е хора с мен, когато съм носил пари в Министерството, те са били свидетели. Пиарката на Борисов (Севделина Арнаудова, б.ред.) отрича, че е разнасяла пари - тук нещата са дума срещу дума. Аз нямам нищо против нея. Естествено, че тя ще отрича, че са отивали пари към Борисов. И аз да съм, и аз е отричам. Просто погледнете сигнала и вижте архивите - тези хора трябва да бъдат осъдени!", продължи Божков.

Хазартният бос все още разчита на богати чуждестранни приятели да го издържат, след като сметките му са блокирани, а бизнесът унищожен. "Имам все още кредит на доверие в чужбина. Трябва ми милион, два, дават ми и не ме питат кога ще им ги върна. Може и никога де не ги върна, зависи от ситуацията", каза Васил Божков.