Божков: Сегашната власт явно е доста жалостива - не използва бухалки

Полуграмотни чиновници продължават да рушат артефакти, без аналог в света, изригна хазартният бос

Новини
15:53 - 13 Август 2020
4612
Божков: Сегашната власт явно е доста жалостива - не използва бухалки

Васил Божков продължава да тормози властта от далечен Дубай. Безнесменът в изгнание проявява постоянна активност в социалните мрежи - от Фейсбук, през Туитър и Инстаграм.

Често се случва да му пишат хората на лични съобщения и да той да им отговаря, но наред с това хазартният бос не се свени да води диалози в коментарите под някои свои постове.

Ето и последните бисери на Васил Божков:

"Преди (разбирай БСП, СДС, НДСВ) идваха мутрите с бухалките! Сега (ГЕРБ) идват НАП, ДАНС, МВР, Прокоратурата... Винаги съм знаел, че Бойко Борисов е най-жалостив и няма да използва бухалки!"

И допълни друг свой пост:

"Образованието, науката и културата винаги са били неразбираеми за БМБ. През последните 10 години управлението на #хунтата почти успя да ги унищожи.

Санирането на училища и студентски общежития е поредният начин да откраднат още от парите на данъкоплатците.

Да се опитат да купят обществено одобрение с обещание за пари, които дори не са техни.

В същото време #хунтата продължава да унищожава и разграбва световно културно-историческо наследство, събирано за България и да репресира научните работници от фондация “Тракия“.

Да разрушават проекта за музей в Телефонната палата. Да лъжат и опорочават труда на стотици професионалисти и учени, свързан с колекцията.

И до момента няма правно основание за талибанското отношение, нито обяснение къде са незаконно заграбените предмети.

Всеки ден, в продължение на близо 7 месеца, полуграмотни чиновници продължават да рушат артефакти, без аналог в света. Това се случва в сградата на „Московска“ 43, която е със статут на музей. Можете ли да ги спрете?

#БъдетеСмели

P.S.: Все още никой от властта не е дал адекватно обяснение за ритона, който беше на пазара. Може би са го върнали, а може би са продали още нещо".