Брад Пит и Клуни заснеха провокативна фотосесия (СНИМКИ+ВИДЕО)

Джордж се ядоса на Тарантино: Аз ли не съм филмова звезда?!

Култура
18:00 - 14 Август 2024
2441
Брад Пит и Клуни заснеха провокативна фотосесия (СНИМКИ+ВИДЕО)

Любимците на Холивуд - Джордж Клуни и Брад Пит застанаха отново заедно пред камерите. За последен път те споделят екрана преди 16 години, в криминалето на братя Коен "Изгори след прочитане" от 2008 г., а култовото актьорско дуо отново се обединява за „Вълци единаци“ - нова екшън комедия на Columbia Pictures и Apple Original Films, която трябва да излезе през септември.

Брад Пит избра френското си шато Миравал за „сцена“, на която да заснеме фотосесия с колегата си Джордж Клуни за списание GQ като част от промотирането на новия им филм. Шатото, с площ от 1200 акра на стойност 164 милиона долара, е обект на тригодишната му съдебна битка с бившата му съпруга Анджелина Джоли.

Интересен факт е, че Клуни също е закупил замък от 18-ти век с винарско имение от 425 акра в Бриньол, но той "никога не е бил там". Както казва звездата от "Спешно отделение“, разстоянието между двете къщи е девет минути. 

 
Фотосесията, с която Брад и Джордж промотират новия си филм "Вълци единаци", е поредната лента, в която двамата близки приятели си партнират на екрана. Освен убийствените снимки, с които буквално нажежиха мрежата и най-вече дамските сърца, двамата дават и съвместно интервю, в което разказват за дългогодишното си приятелство.

Пит и Клуни са известни с чувството си за хумор и най-вече с майтапите, които си правят един на друг години наред. След като се пошегува за "ограничителните заповеди", които има издадени срещу приятеля си, Джордж разказа как двамата се чуват от време на време, за да проверят как са, което е "важна" част от приятелството, тъй като животът може да стане "сложен понякога".

Брад Пит сподели, че за пръв път Клуни се е откроил за него сред всички останали, е когато Джордж решава да коментира катастрофата, при която загина принцеса Даяна.

"Тогава видях, че в този човек има нещо, което ние другите нямаме. Видях в него лидер. Ако нямах Джордж Клуни в живота си, не знам дали щях да достигна определени нива. Защото той вдъхновява да продължаваш напред“, допълни Брад.


Клуни сподели, че в момента е ангажиран с новия филм на режисьора Ноа Баумбах, а причината да остави режисурата на по-заден план е, че децата му ходят на училище и няма как цялото семейство да тръгне на път, докато той работи.

"Вероятно ще се съсредоточа върху актьорството“, посочи Клуни. "На 63 години съм. Все още мога да правя щуротии, в добра физическа форма съм, но без значение колко блокчета гранола ям, след 20 години ще бъда на 80. Нещата се променят. Трябва да се съсредоточа не само върху работата, а и върху самия живот“, сподели звездата.

"Късметлии сме. Имаме професия, в която не се налага да се пенсионираш“, каза още актьорът от "Батман и Робин“.

Брад Пит сподели, че се опитва да се наслаждава на живота и хората около себе си. Той допълни, че с времето човек си дава сметка, че е смъртен и затова е решил, че щом се чувства добре, трябва да приема нещата по-спокойно, без да се опитва да контролира всичко. "По-добре е просто да се оставим на течението“, смята Пит.

На въпроса дали днес летвата за тях е по-висока и дали биха могли да се занимават с нещо друго, освен с кино, Пит отговори: "И двамата правим много други неща, това наистина е интригуващо.“

Клуни пък допълни, че е написал пиеса за "Бродуей“ със заглавие "Лека нощ и късмет“.

Клуни коментира и интервю на режисьора Куентин Тарантино, който казва по адрес на актьора, че не е звезда. "Куентин наскоро каза някои кофти неща за мен, така че съм малко ядосан", казва Клуни в интервюто за GQ.

"Тарантино е дал някакво интервю, в което е изброявал филмови звезди, а когато е станало дума за Клуни казал, че според него Клуни "не е филмова звезда", споделя актьорът в интервюто.

"Добре, пич, майната му", продължава Клуни, а Пит се смее на заден план. "Нямам нищо против да му давам акъл. Той на мен ми е давал акъл", добави Клуни.

Звездата от "Гравитация" вероятно визира разговора, който колумнистът на Deadline Баз Бамигбоайе е провел с Тарантино по време на филмовия фестивал в Кан. Режисьорът и журналистът са обсъждали кой според Тарантино е филмова звезда, като сред хората, които отговарят на изискванията на Тарантино са посочени актьори като Джулия Робъртс, Леонардо ди Каприо, Чарлийз Терон и Дензъл Уошингтън.

Но когато става дума за Клуни, Тарантино казва: "Отдавна не мисля, че Джордж Клуни е привличал някого в кино салона... Кога беше последният му хит, в който привлече публика?"

Клуни е режисиран от Тарантино в един от първите епизоди на "Спешно отделение" през 1995 г., преди двамата да си партнират в написания от Тарантино "От здрач до зори" една година по-късно.

Клуни обаче увери, че между него и Тарантино „няма лоши чувства“ и по-нататък в интервюто за GQ заявява колко "щастливи" са били двамата с Пит, че са работили многократно с някои от най-добрите режисьори в Холивуд, включително и с Тарантино.