Брад Пит и Лео ди Каприо побъркаха Кан (СНИМКИ)

През ключалката
23:15 - 21 Май 2019 (обновена)
25186
Брад Пит и Лео ди Каприо побъркаха Кан (СНИМКИ)

Сексимволите на американското кино Брад Пит и Леонардо ди Каприо буквално взривиха кинофестивала в Кан с появата си тази вечер, за да представят новия филм на Куентин Тарантино „Имало едно време в Холивуд“. Това е първата лента, в която двамата актьори си партнират. А самият филм е дълго чакан от киноманите.

Червеният килим в Кан прегря от емоции тази вечер, като фотографите се надпреварваха да снимат холивудските звезди начело с режисьора Куентин Тарантино. Стотици фенки на Брад Пит и Леонардо ди Каприо буквално припадаха по улиците около фестивалния комплекс в опит да зърнат любимците си.


Двамата актьори, които изпълняват главните роли в „Имало едно време в Холивуд“, бяха облечени в стилни смокинги и изглеждаха зашеметяващо. Заедно с тях пред камерите и фотообективите дефилира и Марго Роби, която също играе главна роля във филма.

Тарантино мина по червения килим заедно със съпругата си - израелската певица и модел Даниела Пик. 56-годишният режисьор скъса с ергенския живот миналата година, когато се венча за 20 години по-младата си изгора. Днес в Кан той не пропусна да демонстрира колко я обича, като двамата непрекъснато си разменяха целувки и прегръдки.

Лентата на Куентин Тарантино е една от най-чаканите тази година. Действието разказва реални събития и се развива в Лос Анджелис през 1969 г.


След вълненията, предизвикани през първата фестивална седмица от Педро Алмодовар, Антонио Бандерас и Пенелопе Крус с "Болка и слава", от Елтън Джон и Тарън Еджъртън с "Рокетмен", с Ален Делон и присъдената му почетна "Златна палма", дойде и редът на Тарантино.


Неговото присъствие никога не е оставало незабелязано на Лазурния бряг. Почитателите на Седмото изкуство още си спомнят неговата първа "Златна палма" за "Криминале", която му беше връчена от Клинт Истууд през 1994 година. 


На ексцентричния американски режисьор му трябваха 10 години, за да се завърне в Кан за представянето на "Убий Бил 2". Той се размина със "Златната палма" за "Гадни копилета" през 2009-та, но все пак не пропусна да направи своето шоу на червения килим, танцувайки с Мелани Лоран. С подобно изпълнение той дари публиката на Кроазет и с Ума Търман за 20-годишнината на "Криминале".


Часове преди да мине по червения килим в Кан Тарантино призова феновете си, гледали филма му, да не разкриват сюжета пред другите бъдещи зрители. "Който обича киното, ще ме разбере!", написа режисьорът в специално писмо.

„Това се корени в усещането да откриеш сам историята зад филма за първи път. Развълнуван съм да съм тук, в Кан, за да споделя „Имало едно време в Холивуд“ с фестивалната публика. Актьорският състав и останалите от екипа работеха неуморно, за да създадат нещо оригинално, затова ви моля просто да не издавате подробности от сюжета, които биха развалили това усещане за зрителите, които ще изгледат филма по-късно“, написа Тарантино в писмото си.


Лентата проследява история от Холивуд през 1969 г. „Безумно съм щастлив, че ще мога да разкажа тази история за Лос Анджелис и Холивуд, който вече не съществува”, не скри емоциите си режисьорът.

Главните герои са Рик Далтън (Леонардо Ди Каприо), бивша звезда от телевизионни уестърн сериали, и неговият дългогодишен дубльор Клиф Бут (Брад Пит), които се опитват да намерят отново пътя към успеха. Плановете им обаче се усложняват от добре известните действителни събития, свързани със съдбата на съседката на Рик - Шарън Тейт (Марго Роби), съпруга на Роман Полански. Шарън е убита през 1969 г. в Калифорния от комуната „Семейство Менсън“- последователи на серийния убиец Чарлз Менсън. Тейт е бременна по време на нападението и заедно с още четирима души, нейни гости, са заклани в дома, който тя споделя с Полански, докато той е извън страната.


Звездният актьорски състав включва още Ал Пачино, който играе агента на Далтън. В новия филм на култовия Тарантино играят също Бърт Рейнолдс, Тимъти Олифант, Деймиън Люис, Люк Пери, Емил Хърш, Джей Себринг, Дакота Фанинг, Клифтън Колинс, Кийт Джеферсън и Никълъс Хамънд.


Снимки: АП/БТА