Брад Пит пак съди Анджелина , искала да го прецака с $28 млн.

Шоу
16:10 - 18 Февруари 2022
2950
Брад Пит пак съди Анджелина, искала да го прецака с $28 млн.

Брад Пит и Анджелина Джоли отново се изправят един срещу друг в съдебна битка, този път не за попечителството на шестте им общи деца, а по много по-важен повод - десетки милиони долари, с които синеоката красавица иска да прецака бившия си съпруг.

Според адвокатите на холивудския секссимвол Анджелина е предложила своя дял от винарната на двойката "Шато Миравал" на руски баровец на умишлено ниска цена с единствената цел да фалира бизнеса на бившата си половинка.

Според съдебни документи, до които е получило достъп изданието "Ентъртейнмънт тунайт", Пит съди Джоли за продажбата на винарната към замъка, на която той е съсобственик, на руския олигарх Юри Шефлер. Освен парични обезщетения, актьорът иска тя да плати съдебните разноски, както и продажбата да бъде анулирана. Двойката купи френската винарна през 2008 г., а Пит твърди, че е инвестирал в нея много средства и време през годините. Макар да признава, че Джоли е вложила 40% от покупната цена от 28,4 милиона долара, Пит заявява, че единствено той е отговорен за успеха на винарната.

Brad Pitt and Angelina Jolie told to pay €565,000 in chateau lighting  wrangle | France | The Guardian

58-годишният актьор твърди също, че според условията на развода им, финализиран през 2019 г., двойката има постигнато „взаимно разбиране“, че нито един от двамата не може да продаде своя дял от винарната без съгласието на другия. В отделен иск от юли 2021 г. Джоли заявява пред съдия, че е постигнала споразумение да продаде своя дял на неназовано лице, което Пит се е съгласил да разгледа през септември. Актьорът обаче твърди, че според тяхното „взаимно съгласие“ е трябвало да му бъде дадено право на отказ, което не е получил

Пит заявява още, че Джоли никога не е получавала неговото съгласие да продължи с продажбата и умишлено не е споделила с бившия си съпруг условията по сделката.

Актьорът твърди също, че не е бил в състояние да управлява "Шато Миравал" по правилата на Шефлер. „Мнимата продажба лишава Пит от правото му да се наслаждава на личния си дом и да наблюдава бизнеса, който е развил от нулата“, гласи още официалното становище.