Бракониери, погнати от инспектори на ИАРА, се удариха в дърво

Общество
16:24 - 15 Април 2019
1780
Бракониери, погнати от инспектори на ИАРА, се удариха в дърво

Среднощна гонка между инспектори на ИАРА и бракониери в неделя късно вечерта завърши с катастрофа, оповестиха от рибарската агенция пред Lupa.bg. 

При извършена нощна проверка от служители агенцията Монтана в района на село Горно Церовене, П. П. и П. Т. (с прякор Видрата) са забелязани да навлизат с гумена лодка и да извършват незаконен стопански риболов във водите на язовир Огоста. При опит да бъдат задържани, двамата тръгнали да бягат с лек автомобил. Бракониерите обаче се ударили в насрещно дърво. Те не са пострадали.

Иззети са 300 метра хрилни мрежи и оборудвана гумена лодка, намерени след претърсване на района. Съставени са по два акта на нарушителите за нерегламентиран стопански риболов в обект, различен от река Дунав и Черно море, както и за възпрепятстване на проверката на контролните органи. Всички материали са изпратени на Районна прокуратура - Монтана. Стана ясно, че нарушителите имат и влезли в сила наказателни постановления и това деяние е рецидив.  

Припомняме, че от 15 април е в сила забраната за улов на риба в размножителния й период и засилените проверки на ИАРА в цялата страна продължават.