Бранд остави Борусия Дортмунд в битката за титлата

Жълто-черните спечелиха с 2:0 визитата си на Щутгарт

Спорт
13:05 - 09 Април 2022
1024
Бранд остави Борусия Дортмунд в битката за титлата

Борусия Дортмунд постигна важна победа с 2:0 като гост на Щутгарт в среща от 29-ия кръг на Бундеслигата, като по този начин продължава битката за титлата в Германия с Байерн Мюнхен. С този успех „жълто-черните“ събраха 60 точки и са на 6 от баварците, които обаче са с мач по-малко.

Швабите от своя страна остават на 15-а позиция с 27 точки, като са само на една над опасната зона. В герой за победителите се превърна Юлиан Бранд, който вкара и двата гола на „Мерцедес-Бенц Арена“.

Мачът в Щутгарт започна по-добре за гостите, които още в 9-ата минута уцелиха греда след удар на Рафаел Герейро.

Три минути по-късно Ерлинг Холанд изведе Юлиан Бранд на чиста позиция и германският национал прати топката в мрежата. Съдията Харм Осмерс обаче първоначално не посочи центъра, тъй като имаше съмнения за засада при гола. След преразглеждане с ВАР се видя, че Бранд е в редовна позиция и попадението бе зачетено.

Хората на Пелегрино Матарацо опитаха да изравнят с удар на Омар Мармуш в 23-ата минута, но топката профуча над гредата след удара от наказателното поле.

След час игра Марко Ройс намери място за шут от границата на наказателното поле, но топката мина покрай десния страничен стълб на Флориан Мюлер. При ответната атака Паскал Щенцел опита добавка след удар отдалеч, но топката уцели напречната греда на Грегор Кобел след опита му.

В 71-ата минута Ройс намери Бранд на около 20 метра от вратата на домакините. Офанзивният халф укроти топката с първото си докосване и с второто я прати неспасяемо в долния десен ъгъл на Мюлер за 2:0 за вестфалци.

Десет минути след това Борна Соса направи индивидуален пробив, но ударът му бе спасен от стража на Дортмунд.

Секунди преди края на редовното време отново Соса опита да прехвърли вратаря на гостите, но за късмет на Кобел топката кацна на напречната греда. В продължението на мача Джуд Белингам бе изведен на чиста позиция. Младият англичанин не се полакуми и подаде на Холанд, който прати топката м мрежата, но бе отсъдена засада на Белингам.