Брат Пит вари свой джин с кориандър

Шоу
19:40 - 27 Май 2023
3389
Брат Пит вари свой джин с кориандър

Произведен на пшеничена основа, с нотки на хвойна, кориандър, ангелика, женско биле, розов грейпфрут, лимон и портокал - тази сложна комбинация от съставки е в основата на новия джин на Брад Пит. Алкохолната напитка носи името The Gardener French Riviera Gin и беше представена по време на кинофестивала в Кан.

Джинът беше показан в емблематичния луксозен хотел "Карлтън" на Френската Ривиера. Специално за случая беше създаден и коктейл на име "Тайната градина", който по информация на "Холивуд рипортър" се е продавал на цена от 32 евро. Именно журналист на изданието бе един от първите дегустирали коктейла с джина на Брад Пит. Това е редакторът Ребека Кийгън, която определи напитката като "изтънчена и класическа".

Брад Пит е създал своята марка джин заедно с дестилатора Том Никол и Матийо Перин от прочутата френска винарна Famille Perrin, с когото си партнират от много години. Те работят съвместно още от времето, когато Брад Пит и Анджелина Джоли купуват Château Miraval - винарна, специализирана в производството на розе. Когато Пит и Джоли се разделиха, тя продаде акциите си, но актьорът продължи да се развива в алкохолния бизнес.

Самият Пит през годините имаше проблеми с алкохола и неведнъж е говорил публично по тази тема. През 2016 г. обяви, че се е спасил от алкохолната зависимост, а наскоро коментира, че новият джин е просто бизнес. Очаква се The Gardener French Riviera Gin да се появи по магазините в САЩ в лимитирани количества през септември.

Брад Пит не е първата холивудска знаменитост, която има своя марка алкохолна напитка. Райън Рейнолдс е собственик на Aviation Gin, а Дан Айкройд е представител на Crystal Head Vodka.