Братът на адвоката на Миню Стайков издирван за тежко престъпление

Алекси Трифонов бил замесен в нелегалното производство на цигари без бандерол в Карнобат

Новини
19:57 - 30 Юни 2019
5207
Братът на адвоката на Миню Стайков издирван за тежко престъпление

Алекси Трифонов, който е брат на адвокат Красимир Трифонов, е издирван и в момента за нелегалното производство на цигари в Карнобат, съобщават разследващи. Старата мандра в града, която е собственост на сина на кмета Георги Димитров, бе един от 5-те завода за фалшиви цигари, разбити от МВР преди година.

От 5 септември м.г. в ареста е собственикът на „СИС индъстрийс” Миню Стайков. Специализираната прокуратура го привлече под наказателна отговорност за участие в престъпна група за производство и продажба на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари.

Името на издирвания Алекси Трифонов, който се води пазач в разбитата фабрика в Карнобат, изплува, след като в петък сайта „Правен свят” освети опит на брат му да фалшифицира документи. Адвокат Красимир Трифонов е опитал да попречи на второто разследване, което Специализираната прокуратура води срещу Миню Стайков. Според сайта срещу юриста, който е и общински съветник в Карнобат, са били събрани доказателства, че умишлено е антидатирал документи, за да представи като своя кантора офис на фирма на Миню Стайков в Карнобат, където при обиските са намерени важни доказателства.

Обявеният за издирване брат на адвоката Алекси Трифонов е смятан за едно от основните действащи лица в организираната престъпна група, която се е занимавала с незаконно производство и разпространение на цигари.

Друг адвокат на арестувания бизнесмен - Станислав Коев, наскоро бе засечен да ловува със съдии от Върховния административен съд в частното ловно стопанство на Миню Стайков – „Кабата”.