Братът на Гери Малкоданска я лекува от коронавирус

Новини
09:35 - 26 Октомври 2020
6044
Братът на Гери Малкоданска я лекува от коронавирус

С антибиотик и антикоагулант, с ниска доза на кортикостероид и витамид D, анестезиологът и реаниматор д-р Иван Малкодански лекува от коронавирус сестра си синоптичката на Нова тв Гери Малкоданска.

Това разказа самата тя в ефира на Нова тв. Синоптичката все още се възстановява вкъщи. Всичко при нея започнало с хрема и последвало възпаление на синусите. След това се появила и умора. "Нямах болки в гърлото и температура. Въпреки това взех решението да си направя тест и той се оказа положителен. Моето слабо място е синуса като ме подлъга, че не е нещо сериозно", каза още Малкоданска.

На втория ден след положителния тест е загубила обоняние, появила се е замаяност, отпадналост. Имала е много лека кашлица. Семейството й е с отрицателен тест, но още през лятото мъжът й и майка й са изкарали вируса.

"От теста съм в десетия ден, а от първите симптоми съм в дванадесетия ден. Усещане за живот имам от два дни", каза Малкоданска като посочи, че използва малък уред, който измерва сатурацията и препоръча всеки да се сдобие с такъв.