Братът на главния прокурор пази Радев

Полк. Георги Гешев е дългогодишен и уважаван служител на НСО

Актуални новини
09:36 - 02 Септември 2020
13644
Братът на главния прокурор пази Радев

Георги Гешев, братът на главния прокурор Иван Гешев охраняваше президента Румен Радев по пътя му към парламента, където държавният глава се обърна към депутатите и народа.

Президентът Румен Радев и вицето му Илияна Йотова слязоха сред протестиращите и се отправиха към новата сграда на парламента. Неотлчно до Радев с бяла фланелка бе Георги Гешев, който е сред най-авторитетните служители на НСО и бе началник на охраната на президента.

Негови подчинени припомнят, че Георги Гешев, който е изявен каратист, е бил плътно и до президента Георги Първанов. Дългогодишната му успешна кариера в Националната служба за охрана не се дължи на израстването на брат му в прокурорската йерархия. Напротив - неговият пробив в системата е в годините, когато Иван Гешев работи още като редови служител. 


"Полковник Георги Гешев е братът на прокурор Иван Гешев и има дълга кариера в НСО много преди брат му да стане главен прокурор. Той беше назначен като ръководител екип в моята пряка охрана, която е денонощно с мен още в момента на избирането ми за президент. Аз съм с отлични впечатления от него, прекрасен професионалист и човек. Но отдавна той не е част от моята пряка охрана. Относно това защо Гешев е бил в президентството преди да му издам указ, това е в моята практика и това е нормално. А иначе прегръдките и целувките не са част от моя политически ритуал. За разлика от Борисов, използвам други форми", коментира в края на декември в телевизионно интервю Румен Радев.


На снимката горе: Георги Гешев е мъжът с бялата тениска