Братът на издирвания Емил Боев: Все едно е изчезнал вдън земя

Проверени са болници, заведения, полицейски участъци, разказва Мартин Боев

Общество
17:58 - 30 Януари 2023
1777
Братът на издирвания Емил Боев: Все едно е изчезнал вдън земя

Няма нито един запис, на който той се вижда ясно. Никъде няма нищо, което да ни подсказва дори в коя посока е тръгнал. В момента това е най-големият ни проблем. Все едно е изчезнал вдън земя. Вече четвърти ден дори троха напредък нямаме. Това заяви братът на изчезналия в Перник 25-годишен Емил Боев.

„Просто искам да го намерим, да е на топло някъде. Надявам се да е на безопасно място“, каза Мартин Боев пред Би Ти Ви.

Той добави, че имат нужда от гласност на издирвателната операция.

Сутринта се събрахме пред общината с една група с кучета от Планинската спасителна служба. Обиколихме района. Тази част, която е над парка, в която се намира стадиона е на 90% обходена. В момента се свалят данни от GPS тракерите, за да проверим, ако има останали непрегледани места“, добави той.

Бащата на изчезналото момче не е изненадан, че толкова хора са се включили в издирвателната операция.

Братът на Емил Боев – Мартин добави, че постоянно получават разнопосочни сигнали.

„Малко му е трудно на момчето (б.р., което последно е било с Емил Боев), защото и двамата са били пийнали. Казва: „Аз заспах, губи ми се. Не дава ясен отговор“, каза той.

“Нещо дълбоко се е разстроил, бил е в състояние с изострени емоции, забравил е може би, че няма телефон, защото е мислел, че е с паднала батерия. Аз го намерих телефонът, беше счупен. Много версии са, за съжаление“, добави Мартин Боев.

Близките са успели да видят с кого последно си е писал.

„До един момент всичко е било нормално. След това всичко се обръща по неясна за мен причина“, добавя той.

Проверени са болници, заведения, полицейски участъци. Взети са показания. Всички са го виждали до момента, в който са били заедно с приятелите му.

„След като са останали само с това момче – никой не е видял нито единия, нито другия. Има вариант да е в цяла България. Имал е пари и документи в себе си“, казва Мартин Боев.

Полиция, пожарна, гражданска защита, водолази, приятели и доброволците, които преди два месеца помогнаха Сашко да бъде намерен, участват в издирването.