Братът на убиеца: Георги трябва да влезе в затвора незабавно!

Семейството ни няма връзка с него от вторник следобед, дано е жив, заяви Божидар Семерджиев

Спорт
13:24 - 06 Юли 2022
3759
Братът на убиеца: Георги трябва да влезе в затвора незабавно!

Братът на Георги Семерджиев - избягалият шофьор от катастрофата в София, заяви, че семейството му няма връзка с него от вторник следобед и се надява той да е жив.

„Майка ми е баща ми все още не са спали - това, което ни гложди, е дали той е добре. Ако е добре - ще си поемем последиците, той ще си научи урока. Единственият проблем, за който се извинявам, е загубата на двете момичета”, каза брат му Божидар Семерджиев.

Божидар видял с очите си телата на загиналите. Когато разбрал за индицента, веднага отишъл на мястото.

„Много се извинявам за загиналите хора. Не съм очаквал брат ми да направи такова нещо. Знам какъв човек е, знам, че кара по-яростно, но винаги е бил отговорен. Не е човек, който би отнел живот. Возил съм се, карал ме е, никога не е претърпявал чак такава катастрофа. Толкова тежка, чак да има загинали. И преди е имал ПТП-та, но не толкова тежки. Обича бързите скорости - и ето какъв е крайният резултат”, разказа пред Нова телевизия още братът.

Георги Семерджиев често сменял колите.

„Имаше тази кола сравнително отскоро - от няколко месеца. Като цяло ги сменяше месец за месец. Доколкото знам, са намерили само телефоните в колата му. Нямам идея за документи и такива неща. Предполагам си ги е взел. Не знам дали е карал с книжка”, обясни още Божидар.

По информация на NOVA, потвърдена от разследващи, първоначално Семерджиев е бил задържан по разследване на ГДБОП и Специализираната прокуратура за черно тото през 2010 г. Не е бил съден за това впоследствие.

„За черното тото е имал криминални прояви, преди 10-12 години. Аз бях по-млад, не съм запознат. Но с коли не имал криминални прояви. От няколко месеца се занимаваше с коли. Точно започва да му потръгва и нещо се срина надолу”, каза още Семерджиев.

В последните месеци Семерджиев е бил собственик на автомивка, която се намира в района на катастрофата. „С автомивка - не вървеше, затвори я, не работеше. Може би нещо на психична основа го е ударило”, предполага той.

Божидар иска да види брат си жив и здрав, но също така и да понесе последствията за стореното.

„Ще си научи урока, ще влезе в затвора, колкото и да ми е гадно да го кажа... Така трябва. Това е правилният начин. Не мога да си го избера брат ми, обичам го, прави всичко за нас, дава си живота”, обясни Божидар Семерджиев.