Братовчед на Кадиров командвал чеченците в Мариупол

В опит да преодолее украинската съпротива Русия широко е използвала помощен персонал

Украйна
13:25 - 18 Май 2022
3341
Братовчед на Кадиров командвал чеченците в Мариупол

Братовчедът на чеченския ръководител Рамзан Кадиров - Адам Делимханов - вероятно е бил полеви командир на чеченските бойци в Мариупол. Това показва проблеми с руската армия, съобщава британското министерство на отбраната, позовавайки се на своето разузнаване.

Разузнаването отбелязва, че опитите на Руската федерация да превземе града са били неуспешни и са довели до значителни загуби на личен състав сред руските войски.

В опит да преодолее украинската съпротива Русия широко е използвала помощен персонал. Това включва разполагането на чеченски сили, които вероятно се състоят от няколко хиляди бойци, съсредоточени главно в направленията Мариупол и Луганск.

Тези сили вероятно се състоят както от отделни доброволци, така и от части на Националната гвардия, които обикновено имат задача да охраняват властта на Кадиров. Съобщава се също, че Кадиров вероятно лично наблюдава разгръщането.

Това разгръщане демонстрира сериозни проблеми с ресурсите на Русия в Украйна и вероятно допринася за разцепление между командването, което усложнява руската офанзива.