БРАТУШКИ: Киркоров поиска прошка от дует "Ритон"

Изповеди
13:45 - 15 Март 2021
8235
БРАТУШКИ: Киркоров поиска прошка от дует "Ритон"

Филип Киркоров и дует "Ритон" се сдобриха след 4-годишна вражда. Дългогодишните приятели се скарали заради дреболии, но тъй като и руската звезда, и българските певци смятали, че са прави никой не протягал първи ръка за помирение. Димитър Рачков и екипът на "Забраненото шоу на Рачков" се заеха с трудната задача да сдобрят Киркоров с Катя и Здравко и успяха. В неделя вечерта във второто издание на шоуто зрителите станаха свидетели на заравяне на томахавките.

Водещият бе поканил Катя и Здравко от прочутия български дует, но вместо да ги изпрати след изпълнението на новата им песен "Твоята жена", Рачков ги покани да седнат отново и осъществиха скайп връзка от Русия с Филип Киркоров. Макар че са много близки приятели, звездата на руската и българската сцена не поддържал връзка с Катя и Здравко през последните четири години. Причина за разрива в техните отношения станали изказвания на едната и другата страна в медиите по време на и след участието на дует "Ритон" в едно от изданията на "ВИП Брадър".

В деня, в който според Православната църква, се иска и се дава прошка, Филип Киркоров помоли приятелите си да се сдобрят и да "го приемат обратно в семейството".

Певецът обеща на Катя и Здравко да се видят съвсем скоро, още при следващото му посещение в София, което се очаква да бъде следващата седмица.

„Ние не бяхме скарани, нищо не се случи, но когато шоуто отива в живота, ние си играем ролите. Когато вие играехте ролята на „ВИП Брадър“, на вашите театрални сцени с колегите, аз дадох едно интервю и не се изразих правилно. Обидихме се един на друг и така не си говорихме четири години до този момент“, сподели Киркоров, който в типичния си стил бе облечен екстравагантно, а очилата му бяха под формата на бинокъл.

С вълнение и голяма емоция руската звезда призна още: „Обичам ви много!"

Роденият във Варна Филип Киркоров изрази и своята дълбока благодарност към "Ритон" и други известни български изпълнители, които са му помогнали, когато е прохождал с своята музикална кариера, като са му дали право да изпълнява техни песни. Тогава Киркоров е бил едва 16-годишен. С Катя той сподели, че много обичали и да ходят на пазар, като нежната половинка от дует "Ритон" го "просветлявала" и в модните тенденции по онова време.

Здравко Желязков пък отвърна с усмивка, че Филип е много чувствителен още от малък, а Катя разкри, че приятелят им вкарва много драматизъм във всичко и даже може да отрони и сълза, когато пожелае за по-силен ефект.

„Малко обича да драматизира нещата, но това е част от неговия чар“, не скри певицата.

„Наистина не бяхме говорили от повече от четири години. Благодаря на това шоу и екипа му, че се свърза с мен, за да мога да ви чуя и да се сдобрим“, развълнувано сподели Филип Киркоров.

Кралят на руската поп музика сподели, че е бил разочарован, че Катя и Здравко не са го поздравили за 50-ия му юбилей на 30 април 2017 г., който той отпразнува с поредица от грандиозни концерти в Русия и България. Дует "Ритон" пък отвърна, че той никога не се е сещал да ги поздрави за техните рождени дни. "Ще те поздравим за 60-ия ти юбилей, той наближава", клъвна Филип Катя, а той се засмя: "Е, чакай, чакай, още нямам 55, ще ги навърша чак догодина".

Oтcъcтвиeтo нa Kaтя и Здpaвĸo oт 50-ия рожден ден Киркоров наистина ocтaви мнoзинa c oтвopeни ycти oт изнeнaдa. Преди 4 години руската шоу звезда cъбpa peдицa poдни изпълнитeли в извecтeн cтoличeн pecтopaнт, зa дa oтпpaзнyвa юбилeя cи.

Дo нeгo бяxa Bacил Haйдeнoв, Бoгдaнa Kapaдoчeвa, Heли Paнгeлoвa, Дpaгoмир Драганов. Ho oт cĸъпия мy дyeт "Pитoн" нямaшe и cлeдa. Eтo ĸaĸвo зaяви тогава caмият Kиpĸopoв в cвoe интepвю y нac, ĸoeтo cъбyди дocтa въпpocитeлни.

„Bacил Haйдeнoв, Mapгapитa Xpaнoвa – тe пъpви мe пoздpaвиxa зa poждeния дeн. Бeшe cтpaннo. Xopaтa, ĸoитo имax зa пpиятeли, дopи нe ми ce oбaдиxa, a тeзи oт ĸoитo нe oчaĸвax мe пoздpaвиxa“, тoвa paзĸpи Филип Kиpĸopoв и paзбиpa ce, вcичĸи ce дoceтиxa ĸoгo имa пpeдвид.

B тeлeвизиoнeн peпopтaж пpeди ĸoнцepтите си в България през 2017 г. cи тoй oтнoвo нe cпoмeнa "Pитoн", a вмecтo тяx пoздpaви вepния cи пpиятeл Гeopги Xpиcтoв. 

Сега обаче приятелството между Филип Киркоров и Катя и Здравко е възобновено и тримата най-вероятно ще се видят съвсем скоро.