Братя Аргирови забавляват българчета в Саутхамптън

Шоу
11:28 - 16 Март 2023
2234
Братя Аргирови забавляват българчета в Саутхамптън

Братя Аргирови ще изнесат концерт в българското училище „Васил Левски“ в Саутхамптън на 18 март. Това става ясно от публикация във Фейсбук страницата на учебното заведение. Дуетът ще пее в 18:00 часа местно време в залата на училището на адрес: Wildern Secondary school.

“Едни от най-емблематичните български диско звезди от 80-те години ще гастролират във Великобритания. Те ще зарадват всички почитатели на най-ранната българска поп музика с концерт в Саутхемптън“, написаха от образователното средище в социалната мрежа.

Братя Аргирови ще бъдат представени от водещия на популярното радио предаване „Музикална Стълбица“ - Данчо „Стълбицата“. Той ще представи и книгата, която е написал за родния дует, като желаещите ще могат да си я закупят на място с автограф от изпълнителите.

“Подарете си една незабравима съботна вечер“, призоваха от учебното заведение в социалната мрежа.

На 17 и 19 март Братя Аргирови ще изнесат концерти и в Лондон.

Българското училище „Васил Левски“ в град Саутхемптън започва работа през 2015 година. През първата учебна година завършват 18 деца, водени от един учител. Днес в образователното средище учат повече от 100 деца от подготвителна група до осми клас. 

Идеята за създаването му идва през 2014 година от родители, които искат децата им да говорят, четат и пишат на български език, да знаят и помнят историята, рода и традициите си, да ги пазят живи и да ги предават на следващите поколения.