Братя налетяха на мащехата си, след това и на баща си във вила край Сатовча

Побойниците получиха условни присъди

Общество
15:07 - 05 Октомври 2022
1465
Братя налетяха на мащехата си, след това и на баща си във вила край Сатовча

Двама братя получиха на две инстанции условна присъда за нанесен побой над баща им във вила край сатовчанското село Кочан.

Р. Ч. (на 37 години) и М. Ч. (на 31 години) са осъдени на по 10 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок от Районен съд - Гоце Делчев, като присъдата е потвърдена и от Окръжния съд в Благоевград.

Братята били в обтегнати отношения с баща им М.Ч., който след развода с майка им се оженил повторно. По време на първия си брак мъжът построил вила в местността „Жълтата чешма" в района на село Кочан. В нея имало кафе – аперитив с офиси.

На 20 юли 2019 г. М. Ч. посрещал гости на терасата на вилата си, от която имало добър изглед към провеждащия се същия ден традиционен Ваклиновски събор. Седейки на масата с компанията си, той забелязал синовете си. Предположил, че те са дошли за празненството в местността „Ливадите". В следващия момент младите мъже нахлули на терасата, започнали да обиждат втората съпруга на баща си и я съборили на пода. М.Ч. станал, за да й помогне, но бил пресрещнат от синовете си. Двамата много пъти го ударили от различни страни в областта на лицето, в резултат на което мъжът паднал. Побоят продължил и след това. Свидетел на случващото се намесил, като ги извел през стълбите. Били уведомени служителите на реда, които пристигнали на място.

Пострадалият М.Ч. бил прегледан от лекар, а впоследствие направил изследване в столична болница, което установило наличие на фрактура.

От заключението на изготвената по наказателното производство съдебномедицинска експертиза е видно, че в резултат на нанесените от обвиняемите Р. Ч. и М. Ч. удари на баща им била причинена средна телесна повреда - счупване на челюст. Освен това пострадалият получил оток, кръвонасядане, кръвоизлив и охлузване в областта на лявото око и охлузвания по тялото.

Пред съда братята твърдели, че са невинни и не било доказано, че те са нанесли побоя над баща им. 

Разпитите на много свидетели обаче показали, че те са удряли с ръце, съборили на земята и ритали баща си.