Братя Пулеви зарадваха танзанийчета с боксови ръкавици

Кубрат и Тервел отидоха в най-бедните райони на Дар ес Салаам

Нещо за четене
21:10 - 30 Януари 2021
3433
Братя Пулеви зарадваха танзанийчета с боксови ръкавици

За добрината няма подходящ момент. Тя винаги е нужна! Знаят го братята Кубрат и Тервел Пулеви. Ден след като по-малкият постигна своята 16-та победа на професионалния боксов ринг, двамата се насочиха не само към лъскавите места в Танзания, които предлагат забавления, предаде Би Ти Ви.

Българските боксьори решиха да направят нещо изключително важно за бъдещето. Но не своето, а на целия свят! Те гостуваха на клуб в един от най-бедните райони на столицата на Танзания Дар ес Салаам. В схлупената сграда и прашния двор първи стъпки в бокса правят десетки таланти, които един ден искат да са като братята Пулеви и да триумфират в големи зали по целия свят. 

Всяко начало е трудно, но когато то е в една от най-бедните страни в света, дори най-малкият жест е от значение. А децата в клуба дълго ще помнят посещението на братя Пулеви. Те не пристигнаха с празни ръце. Носеха ръкавици и тениски, които предоставиха на малчуганите. За да може да са по-близо до мечтата си да бъдат професионални боксьори. 

Въпреки липсата на всякакви нормални условия за тренировка и нормален ринг (а не платформа с въображаеми въжета), децата показаха желание и ентусиазъм. Именно това накара Кубрат и Тервел да отидат и допълнително да закупят боксови круши. За консултант им служеше треньорът на малчуганите. 

"Видяхте какви таланти имат. Малко е тъжно да гледа човек как се подготвят в тези условия. Моите уважения и благодарност към треньора, защото това, което правят тези хора тук, е велико. Това не е просто едно идване и медийни изяви. За тези деца това остава в съзнанието. Помня, когато нас идваше да ни види някой в ЦСКА, когато бяхме малки, ние се мотивирахме супер много. Помня как гледахме тези хора. Тези хора ги мотивират не парите, а да бъдат големи шампиони", заяви Кубрат Пулев.