Братя сводници се спасиха с условни присъди

Отнеха им 63 презерватива

Новини
16:10 - 27 Октомври 2020
2527
Братя сводници се спасиха с условни присъди

С условни присъди от по 2 г. и глоби по 10 000 лева се отърваха двамата братя Заприн и Борислав Калови за сводничество. До по-леките наказания се стигна, след като се признаха за виновни и поискаха съкратен процес без разпит на свидетели. По закон при това положение присъдите се намаляват с една трета.

Според обвинението Заприн и Борислав са вербували три момичета, снимали ги по бельо и пускали фотографиите в различни сайтове, като по този начин осигурявали клиенти.

"Калови са от пазарджишко село, но наели апартамент в пловдивския квартал "Тракия", където проститутките предлагали услугите си. За половин час тарифата била 40-50 лева, а за час - 80-100 лева", обясни прокурорът Георги Харизанов.

Братята осигурявали и транспорт на жриците до частни жилища по желание на клиентите. Сутеньорите прибирали парите, но на две от момичетата давали по някой лев, тъй като им били любовници. Третата, която не получавала нищо, се оплакала в полицията и така се стигнало до арестите на Калови.При обиска в апартамента в "Тракия", превърнат в бардак, униформените са намерили 63 презерватива, 6 опаковки от тях, както и метален бокс. Съдия Елена Герцова постанови да бъдат унищожени.

 На въпроса й към Борислав Калов дали се признава за виновен, адвокатът му първи кимна, а сутеньорът повтори утвърдителното движение с главата и чак тогава произнесе "да".

"Много ми е било интересно, когато защитниците започват активно да кимат в отговор, преди още подсъдимите да са казали нещо", посочи съдия Герцова.