Братя Вълневи ли удрят финансови инжекции на Цветанов?

Политика
14:33 - 21 Септември 2020
9238
Братя Вълневи ли удрят финансови инжекции на Цветанов?

Българо-американските мултимилионери от Чикаго братя Вълневи са основният финансов гръб на Цветан Цветанов, научи Lupa.bg. Точно по тази причина лидерът на зараждащата се формация „Републиканци за България” им благодари цели два пъти на официалното представяне на лицата на новата партия.

Топлата връзка между Вълневи и Цветанов не е от вчера. Павел Вълнев беше собственик на телевизия Би Ай Ти, която се помещаваше на ул. „8 декември”, №13 в Студентски град. Малко след като телевизията беше закрита, бившият втори в ГЕРБ настани там своя Евро-атлантически център за сигурност. В същата сграда и на същия етаж се помещаваше и колцентърът на бизнесмените от Чикаго.

Още през 2018 г., когато Павел Вълнев продаде Би Ай Ти и така я ликвидира като медия, се понесоха слухове, че той е спечелил от сделката 30 млн. евро. Пак според слуховете точно с тези пари сега братята наливали финансови инжекции на Цветанов.

Преди около една година в интервю пред бтв Цветан Цветанов сам си каза, че „в Чикаго и във Вашингтон има чисто служебни ангажименти с дейността му като работещ в една фирма, която е свързана с двама от най-успелите българи в Чикаго”.

Голямата неизвестна за Цветанов обаче остава въпросът колко дълго може да разчита на благоразположението на братя Вълневи?

Преди време Павел Вълнев се кълнеше, че Би Ай Ти за него е кауза и той няма да се раздели с този проект. Въпреки това не му мигна окото да продаде телевизията и така да я обрече на ликвидация. Същото може да се случи и с проекта на Цветан Цветанов – ако някой плати достатъчно висока цена за това.