Браво! 4-годишното в болница - с майка антиваксър

Здраве
19:13 - 24 Март 2020
7966
Браво! 4-годишното в болница - с майка антиваксър

4-годишното момиченце, което е настанено за лечение заради двустранна пневмония в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ и тествано за COVID-19, не е било имунизирано и майката му е антиваксър.

Това заяви директорът на лечебното заведение д-р Стефан Филев, предаде „Борба”. По думите му, това е предпоставка за по-тежко протичане на всякакви инфекции.

Болничният шеф сподели, че заради усложненото състояние на малката пациентка, с колегите му са се консултирали със специалисти от Клиниката по детска гръдна хирургия на УМБАЛСМ „И. Пирогов“ и се прави всичко необходимо за овладяване на болестта.

„Към момента детето не е на кислородотерапия и няма температура. С майката се намират във ВИП стая и са изолирани. С тях се действа като позитивни за коронавирус, докато не излязат резултатите от взетите вчера проби. Очакваме да стане ясно дали става дума за COVID-19 довечера или утре сутринта“, обясни д-р Филев.

Той заяви, че публикациите във фейсбук на майката и таткото на момиченцето са предизвикали сериозна суматоха в педиатрията и в следствие на това родителите на други 6 деца са отвели малчуганите си от звеното недоизлекувани. Желание да напусне отделението проявила дори една от медицинските сестри.

„Педиатрията в момента работи нормално, не е под карантина. Ако се окаже, че пробите на детето са положителни, отделението ще бъде затворено. Предполагам обаче, че резултатите ще са отрицателни. От извършените лабораторни изследвания заключваме, че това е бактериална инфекция“, допълни д-р Филев.

Снимката е илюстративна