Браво! „Луи Вюитон” прави дезинфектанти без пари

Общество
14:13 - 17 Март 2020
2884
Браво! „Луи Вюитон” прави дезинфектанти без пари

Брандът за луксозни стоки LVMH („Луи Вюитон Мое Енеси”) ще произвежда безплатни хидроалкохолни гелове за болниците във френските фабрики, които обикновено правят парфюми и козметика с марките "Кристиан Диор", "Герлен" и "Живанши", съобщи АФП.

"Тъй като сме изправени пред рисковете на недостига, констатиран във Франция, Бернар Арно - президентът на бранда, поиска от подразделението за парфюми и козметика да мобилизира капацитета си за производство на значителни количества хидроалкохолен гел, който да бъде предоставен на обществените заведения", пише в изявление на LVMH.

Геловете ще бъдат предоставяни безвъзмездно на френските санитарни власти за 39-те държавните болници в Париж. Инициативата ще продължи "колкото е необходимо".

Още през първата седмица ще бъдат произведени 12 тона. В държавните болници в Париж има недостиг на снабдяването с дезинфекциращи гелове, но то не е прекъснато, заяви тяхна говорителка. Други предприятия също са направили предложения и дарения, като договорите се уточняват.