Браво! БиблиоМат отдава книги във Варна

Актуални новини
14:26 - 19 Януари 2021
2645
Браво! БиблиоМат отдава книги във Варна

Устройство БиблиоМат предоставя възможността на читателите на Регионална библиотека “Пенчо Славейков” във Варна да вземат книги по всяко време на денонощието, през работните, почивните и празничните дни, без да влизат в библиотеката. 

Нововъведението на варненската библиотека се предлага в условията на пандемия. Чрез тази услуга за тази цел е необходимо само желаните материали да се поръчат чрез електронна заявка. Важно е в поръчката да се отбележи, че  книгите ще бъдат получени чрез БиблиоМат.

След проверка на статуса и наличността на заявените материали, до 24 часа читателите ще получат e-mail кои от заявените книги са в наличие и могат да  се получат чрез библиоМата и кои са достъпни само на място в библиотеката. В отделно съобщение ще бъде изпратена информация за номера на клетката и кода за достъп.

БиблиоМатът е поставен до входа на основната сграда на библиотеката на бул. Сливница №34.

Новата услуга е израз на усилията на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков” да осъществява своята дейност максимално гъвкаво и достъпно, особено в условията на пандемия, която промени начина на живот и работа на хората, обясниха от библиотеката и благодариха за осъществяването на проекта и за финансовата подкрепа на посланика на библиотеките, евродепутата Емил Радев.