Браво: Дони и "Фондацията" даряват 300 бона за паметник на Кирил Маричков

Групата ще връчи всички приходи от концерта в зала 1 на НДК на семейството на покойния си колега

Култура
16:24 - 16 Октомври 2024
23444
Браво: Дони и "Фондацията" даряват 300 бона за паметник на Кирил Маричков

Супергрупата "Фондацията" ще дари всички приходи от концерта си на 30 октомври в зала 1 на НДК на семейството на покойния Кирил Маричков, научи ексклузивно Lupa.bg от членовете на формацията. Събитието трябваше да отбележи на сцена 80-ия юбилей на "Щуреца", но той загина нелепо само 19 дни по-рано. Благородният жест на колегите ще бъде официално оповестен в края на седмицата.

"Това е най-малкото, което можем да направим за Кирчо. Той заслужава да бъде почетен подобаващо", казват от групата. Дони, Иван Лечев и Валди Тотев вече са уведомили вдовицата и сестрата на Кирил Маричков, както и сина му.

Музикантите се надяват събраните средства да помогнат да бъде построен паметник на големия музикант близо до дома му на столичната улица "Марин Дринов".

Дони на погребението на Кирил Маричков

Очаква се приходите от концерта да са твърде сериозни, тъй като и последните билети бяха разпродадени след смъртта на Маричков. Ценните хартийки се търгуват официално между 40 и 100 лева, а пълната зала ще донесе на "Фондацията" над 300 бона.

Колегите на Кирил нямали желание да се обогатяват от празничното събитие, което се превърна в траурно поради кончината на своя главен герой. Така на сцената ще бъдат останалите 4-ма от супер групата на България - Дони, Иван Лечев, Славчо Николов и Венко Поромански, а специален гост ще бъде обичаният им колега и приятел Валди Тотев.

Музикантите планират още много изненади, с които да почетат паметта на именития рожденик.