Браво, Фандъкова! Пари за детски градини няма, за гей сбирки се намират

Столична община финансира програма по творческо писане за ЛГБТ младежи

Новини
20:30 - 01 Октомври 2023
9504
Браво, Фандъкова! Пари за детски градини няма, за гей сбирки се намират

Столична община може и да изпитва затруднения да финансира изграждането на така необходимите детски градини в София, но пък щедро дава пари за съмнителни инициативи - като първото издание на програмата по творческо писане за младежи от ЛГБТ общността.

В продължение на месец Фондация „Елизабет Костова“ предоставя на младежи между 13 и 23 години от ЛГБТ общността безплатни възможности да развиват писателските си умения чрез поредица от срещи с ЛГБТ автори от България, Великобритания, Нидерландия и САЩ под формата на работилници, дискусии, лекции и четения. Както добре знаем обаче, безплатен обяд няма - т.нар. безплатни уроци са платени от Столична община (програма “Култура”), хвалят се организаторите. Рамо удрят и фондациите GLAS и Билитис.

Програмата включва събития, които ще се проведат между 13 октомври и 4 ноември присъствено в София и онлайн, и включва виртуални менторски срещи с писателите Алара Адилоу (Нидерландия; полово неустановеният индивид с очилата на снимката), Гарард Конли (САЩ), Елизабет Чакрабарти (Великобритания) и Теймур Сумро (Великобритания); присъствени работилници по творческо писане с Николай Йорданов и Рене Карабаш; литературно четене на стихотворения от Николай Атанасов и Николай Бойков, представени от Виктор Лилов.