Браво, господине! Шефът на КРС гушна 20 бона ДМС

Иван Димитров взел тлъстия бонус „за добре свършена работа”

Личности
15:38 - 12 Август 2020
3330
Браво, господине! Шефът на КРС гушна 20 бона ДМС

Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Иван Димитров е взел близо 20 000 лв. бонус в края на месец юли. По телефона той обясни пред Mediapool, че бонусът е т.нар. допълнително материално стимулиране (ДМС) за добре свършена работа, какъвто се раздава в края на всяко тримесечие на всички служители в държавната администрация по законово установения ред.

Тази година обаче заради карантината във връзка с коронавируса служителите в КРС не са получили такъв бонус за първото тримесечие. Пропускът е компенсиран в края на юли, когато всеки един служител в КРС е получил ДМС практически за половин година, обясни Иван Димитров.

Той подчерта, че е взел над 19 000 лв. ДМС, а не 20 000 лв., както се твърди в сигнала, получен по електронната поща на Mediapool. Димитров уточни, че 6000 лв. от тази сума е заплатата, която получава всеки месец, а останалото е бонус за добре свършена работа.

Иван Димитров каза, че през март и април той е дарявал една голяма част от заплатата си за борбата с коронавируса, като същото са правили и другите членове от ръководството на регулатора. Той не конкретизира каква част от заплатите са дарявани.

С част от събраните средства са били закупени дезифенктанти за нуждите на КРС. Димитров не уточни за какво точно са отишли останалите пари.

Иван Димитров оглави КРС в края на 2018 г., след като предишният ѝ директор Росен Желязков бе избран за министър на транспорта на мястото на оттеглилия се заради катастрофата край Своге Ивайло Московски.

60-годишният Димитров повече от 20 години е работил в системата на МВР, която напуска през 2013 г. След това две години е ръководител на отдел "Информационни технологии" в "БДЖ-Пътнически превози", а от края на 2017 г. е директор на дирекция "Информационни системи и аналитични дейности" в Агенция "Митници".