БРАВО! Компютърен спец заряза Италия заради Благоевград

Личности
13:05 - 17 Юни 2021
14865
БРАВО! Компютърен спец заряза Италия заради Благоевград

Компютърен специалист, завърнал се у нас от Италия въпреки успешната си кариера зад граница, се кандидатира за кмет на Благоевград на предстоящия частичен вот на 27 юни, научи Lupa.bg.

Стефан Делиов е роден  на 26 февруари 1990 г. в гр. Благоевград. На 15-годишна възраст заминава за Италия, където живее, учи и работи седем години. На Ботуша завършва информатика и информационни технологии със специалност компютърен програмист.

Връща се в България и от 10 години живее и развива частен бизнес в Благоевград в областта на строителството. В продължение на 8 години провежда ежегодни благотворителни кампании в полза на хората от община Благоевград.

Прибирах се в България, въпреки добре работещия бизнес в чужбина, тъй като обичам Родината си и искам да създам семейство и стабилен бизнес тук, не в Италия”, разказа пред Lupa.bg Стефан Делиов.

В продължение на 8 години ентусиастът провежда разнородни благотворителни кампании. Част от тях за събиране на хранителни продукти в помощ на възрастни хора и хора в нужда. Друга част, организирани съвместно с неговия автомобилен клуб АСК „КОЧИНКА ТИЙМ РЕЙСИНГ“, които са под формата на автомобилни състезания за събиране на парични средтсва в помощ на болни деца и хора в неравностойно, здравословно положение.

Стига до нелекото решение да се впусне в битката за кмет на община Благоевград с коалиция „Ние, гражданите” по много причини. От една страна като предприемач вижда как примката се затяга и малкият и среден бизнес в Благоевград постепенно „затваря врати“ поради утежнените административни процедури, неправомерното раздаване на обществени поръчки на „наши хора”, както и тоталния отказ за съдействие от страна на общината към предприемачите в града.

От друга страна като гражданин, който помни славните години на Благоевград, когато градът е бил пример за областен център, а не рушащ се, разграбен и „болен“, какъвто е в момента. С идеите и желанието си за работа и за диалог с бизнеса и институциите, младият благоевградчанин иска да допринесе за възвръщането на блясъка на града и да даде на хората място, където спокойно и достойно могат да изживеят старините си, а младите да отгледат децата си.