Браво! Пожарникар намери и върна пари, награждават го

Александър Александров не се поколебал да намери собственика на загубените 220 лева на улица в Търново

Актуални новини
08:59 - 15 Април 2021
2419
Браво! Пожарникар намери и върна пари, награждават го

Директорът на Регионалната противопожарна служба във Велико Търново Красимир Кръстев предлага за награда 24-годишен пожарникар от Полски Тръмбеш, който намери 220 лв. на улицата и ги предаде в полицията.

Александър Александров вървял с приятелката си по търновската улица "Полтава" в неделя, когато се натъкнали на изгубената сума. Младият огнеборец не се поколебал нито за миг и след като не открил някакви документи, които да отведат към собственика, занесъл парите в Районното.

"Тези средства не са мои и всеки гражданин е длъжен да ги върне в полицията. Това е граждански дълг", твърди младежът, който от 4 години работи като огнеборец. Казва, че за него да е пожарникар е призвание. Дядо му бил пожарникар и вкъщи се говорело само за пожарни. "Когато мине пожарна винаги бях пръв на прозореца. Не карам, сега само гася и спасявам хора", казва Александър пред Нова тв.

Собственикът на парите все още не се е появил, но шефът на младия служител вече готви предложение за награда. "Макар това да е същността на нашата работа - да помагаме на хората, той не го е направил с цел да се покаже. До последно не ми каза, че е направил такова нещо", обясни комисар Кръстев.