Браво, пожарникари! Огънят в Хасковско е под контрол

Общество
08:52 - 08 Август 2020
1206
Браво, пожарникари! Огънят в Хасковско е под контрол

Браво на пожарникарите! Ситуацията с огънят в Хасковско е под контрол. Добрата новина обяви на брифинг директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов. Той уточни, че вчера пожарникарите са гасили общо 247 пожара, предава БНТ.

Изгорели са хиляди декари гори и десетки хиляди декари земеделска земя. Продължават да действат 3 огнища - Лесово, Твърдица и Динево.

"В западната част на България бяха регистрирани 73 произшествия, свързани със спасителни действия. Преди всичко отводняване, премахване на опасни предмети и други. Днес предстои един изключително горещ и ветровит ден ден. Нека всички да бъдем внимателни, за да не се достигне до положението като вчера. А вчера бе обявено бедствено положение в Хасково", каза Николов.

Инцидентите са свързани с човешката дейност, но вятърът беше този, който предизвика най-много щети. В Ямбол бяха засегнати 7 постройки 2 необитаеми къщи и 1 обитаема. В Сливен бе засегната промишлената зона. "Нека да не се държим безотговорно в тези 2 дни, когато е обявен червен код, тъй като нещата са изключително сериозни. 15 пожара бяха потушени вчера на територията на областта. Малкото останало гори около Харманли вече ги няма", каза още Николов.

Частично бедствено положение е обявено в 4 общини в Хасковска област - Хасково, Харманли, Димитровград и Тополовград.