БРАВО: Щерката на депутат от ИТН дължи 62 000 лв. на НАП

Политика
12:14 - 17 Юни 2022
11557
БРАВО: Щерката на депутат от ИТН дължи 62 000 лв. на НАП

Депутатската дъщеря Дуйгу Тюркоглу, която стана известна покрай разкритията, че е съдружник във фирмата „Рейвънхил консулт“ със сина на шефа на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов - Сибил, е в черен списък на Националната агенция по приходите (НАП) от 2018 година.

В списък, публикуван от приходната агенция на 30 ноември 2020 година, е посочено, че фирмата „Дуйгу транс“ дължи 61 291 лева и 56 стотинки от февруари 2018 година.

Освен това Сибил Хаджитодоров е съдружник в друга фирма и с депутата Иван Руменов Клисурски.

Преди време лъсна новината, че синчето на Хаджи Тошко и дъщерята на депутата от ИТН Танер Тюркоглу (на челната снимка) са регистрирали ново дружество малко преди изборите за Народно събрание в края на 2021 година, съобщи 24rodopi.com.

„Рейвънхил консулт“ е регистрирана на 15 ноември 2021 година, ден след парламентарните избори.

Синът на Тошко върти як бизнес

Като предмет на дейност са вписани: консултантски и информационни услуги, търговско представителство и посредничество, проучвателна дейност, изготвяне на анализи, бизнесинвестиционни планове, сделки с интелектуална собственост, вътрешна и външна търговия, комисионерство, агентство в полза на местни и чужди физически и юридически лица. Съдружници са Сибил Тошков Хаджитодоров – 50% дял, и Дуйгу Тюркоглу – 50% дял.

Относно дълга на другата фирма на Дуйгу Тюркоглу – „Дуйгу транс“, НАП е установила, че тя няма имущество.