Браво! Ултраси даряват бедни на „Синя Коледа”

Футбол
12:57 - 09 Декември 2020
1482
Браво! Ултраси даряват бедни на „Синя Коледа”

Пета поредна година левскари от Велико Търново ще зарадват социално слаби семейства и самотно живеещи старци от региона. Тяхната акция „Синя Коледа“ увлече фенове на любимия отбор от цялата страна и чужбина, които изпратиха средства за каузата.

Освен раздаване на хранителни продукти инициативата ще подари и устройства, които да разнообразят ежедневието на самотен дядо и да помогнат за електронното обучение на едно дете, предаде „Борба”.

Левскарите ще зарадват възрастен мъж от село Хотница, който от години не гледа телевизия. Той ще получи телевизор, за да може да се информира за случващото се в страната и по света. Благодетелите ще дарят таблет на ученичка от Церова кория. Момиченцето е в първи клас и родителите й нямат възможност да набавят модерно устройство, с което детето да се включва пълноценно в онлайн обучението.

„Минимум 80 семейства ще получат пакети с хранителни продукти от кампанията ни. Те са от Момин сбор, Русаля, Драгижево, Церова кория и Хотница. Преди няколко дни вече успяхме да подкрепим едно семейство с месечен доход под 200 лв.“, съобщи Калин Василев, председател на Old Capital Boys.

По думите му, кметовете на петте села са оказали съдействие при избора на хора, които акцията „Синя Коледа“ да зарадва.

Бедни семейства и самотно живеещи ще получат месо, ориз, брашно, олио, сирене, оцет, макаронени изделия, консерви, кори за баница, яйца, сокове, сладки изделия и други стоки с дълготраен срок на годност.

Набирането на средства за инициативата продължава до 15 декември, а раздаването на пакетите ще се случи непосредствено преди Рождество Христово.

В минали години левскарите реализираха акцията в Пчелище, Ветринци, Драгижево, Присово, Дебелец, Церова кория и т.н. Те бяха платили и входа за всички желаещи да гледат постановката „Сиромашка радост“ в Присово през 2018 г.