Браво! Внесоха закон за репресии срещу учителите

Всеки, който нарушава забраната, ще бъде отстраняван за 2 години

Новини
12:27 - 10 Август 2024
3581
Браво! Внесоха закон за репресии срещу учителите

Законопроект за нови промени в Закона за училищното и предучилищното образование, свързани с одобрената вече от депутатите забрана за "популяризиране на нетрадиционна сексуална ориентация", е внесен в деловодството на парламента.

Новият проект е насочен към репресии за учители, директори и други длъжностни лица, които нарушават забраната.

В него се предвижда забрана за упражняване на професията за преподаватели, училищни психолози, директори и всеки друг член на педагогическия и непедагогическия екип на училището, който нарушава забраната за "пряка или косвена" пропаганда.

Проектът е внесен от шестте независими депутатки от първоначалната група на "Величие", които останаха верни на идеолога на партията Ивелин Михайлов.

Според сигнатурата от деловодството на парламента това е станало на 8 август, четвъртък - ден след като парламентът одобри скоростно законопроекта на "Възраждане".

С вече приетите от депутатите промени в Закона за училищното и предучилищното образование, които предложи партията на Костадин Костадинов, беше забранена пропагандата на "нетрадиционна сексуална
ориентация" в учебните заведения. Народните представители одобриха тази забрана светкавично - на две четения в рамките на едно заседание.

Текстът предвижда забрана както за пряко, така и за косвено популяризиране. Бе въведена и дефиниция какво е нетрадиционна сексуална ориентация, която всъщност цитира написаното в "Уикипедия".

Според депутата от ГЕРБ Георги Георгиев това е пряка дискриминация и противоречи на конституцията.

„Нетрадиционна сексуална ориентация" е различно от общоприетите и заложените в българската правна традиция схващания за емоционално, романтично, сексуално или чувствено привличане между лица от
противоположни полове", гласи въпросното определение, одобрено от парламента.

Според директори на училища тази забрана е неясна и тотално ще попречи на учителите да работят с хомосексуални деца или набедени за такива и дори да преподават част от учебния материал по биология или психология например.