Бременна пребори COVID-19 и роди здрави тризнаци

Майката и бебетата се чувстват добре, те са много издръжливи, увериха американски лекари

Любопитно
13:30 - 12 Юли 2020
2451
Бременна пребори COVID-19 и роди здрави тризнаци

Жена от Хюстън вече е майка на три здрави тризнаци след упорита и успешна битка с COVID-19. Маги беше бременна на 28 седмици, когато пристигна с планиран прием на 8 май, за да може тя и нейните бебета да бъдат наблюдавани, съобщиха от женската болница в Тексас на своите страници в социалните мрежи.

Но след като преминала рутинен тест за COVID-19, Маги научила 48 часа по-късно на Деня на майката, че е тествана положително за вируса. "Тя се тревожи за здравето на тризнаците, съпруга й и 5-годишния им син, както и за медицинските сестри и лекарите, които се грижат за нея", обясниха от болницата.

Съпругът на Маги също бе тестван положително за новия коронавирус и не успя да я посети в болницата, където тя остана в продължение на седмици.
 
След пет теста на COVID-19, последните два от които бяха отрицателни, Маги научи на 4 юни, че пъпната връв е увита около врата на едно от бебетата и същия ден ще трябва да претърпи операция със секцио.
 
Докато се подготвяла да роди тризнаците, Маги получила подкрепа от сестра си, както и от семейството си.
 
"Маги си спомня, че точно в 15:59 ч. баща ѝ се обади да се моли с нея. Когато дойде време за епидуралната упойка, медицинска сестра я прегърна силно, докато завърши", казаха от болницата.

Трите бебета на Маги - Изабела, Натаниел и Адриел, са родени чрез секцио в 32-тата седмица и са "здрави, в безопасност и безспорно издръжливи“. "Всички бяха изумени от това колко добре се справи Маги", заявиха представители на болницата.

Сега на един месец трите бебета стават все по-големи и по-здрави. "Маги сподели, че въпреки че няма как да се върнат все още бебетата вкъщи, тя е спокойна, защото знае, че получават най-добрите възможни грижи от специализиран екип, посветен на тяхното здраве, който ги пази по време на пандемията", казаха от болницата.