Бременна с близнаци роди едното бебе в линейката, а другото - в болницата

38-годишната Мийрем и новородените й синове са добре

Новини
21:40 - 17 Януари 2024
3183
Бременна с близнаци роди едното бебе в линейката, а другото - в болницата

38-годишна жена от айтоското село Малка поляна стана майка на близнаци, но момченцата й се родиха на две различни места - в линейката на Спешна помощ и в УМБАЛ "Дева Мария" в Бургас, съобщи местният сайт "Грамофона". 

Майката ражда за първи път. Когато започнали болките, близките й повикали екип на Спешна помощ. На път за болницата обаче в линейката проплаква Шабан. Момченцето се е появило на бял свят с тегло от 1460 грама. 

След раждането спешните медици решават да откарат родилката и бебето в най-близката болница. Това е УМБАЛ "Дева Мария" в Бургас. На смяна е д-р Веселин Ангелов. Докато неонатолозите се грижат за новородения Шабан, докторът започва преглед на жената. За негова изненада в този момент тя ражда второ дете. Момченцето ще се казва Иб и се е родило с тегло от 1670 грама.   

Въпреки ниското им тегло и екстремното раждане двете момченца и майка им са добре. "Всичко е добре, когато свършва добре", каза щастлив д-р Ангелов, който има над 15 години стаж, но за първи път попада в подобна ситуация.