Брендо върти три таксита

Евелин Банев тайно се прави на бакшиш, дъщеря му Лара върната от плен с негов автомобил

Крими
13:40 - 22 Януари 2019
6542
Брендо върти три таксита

Евелин Банев – Брендо е сред малкото топ мафиоти, който излиза извън рамките на стандартното описание за ъндърграунд бос. От два различни източника lupa.bg научи, че гангстерът от световна величина държи фирма с  едва три таксита в София.

 

Понякога „кокаиновият крал”, маскиран с каскет и стар пуловер, се мятал зад волана на някоя от жълтите си коли и работел по цяла нощ като обикновен бакшиш, разкриха източниците ни. „В много отношения Брендо е уникален бандит, защото като интелект е доста над нивото на останалите гавази и не се вълнува само от курви и пари. Вярно е, че за собствено удоволствие се правеше на таксиметров шофьор - чинно изпълняваше адрес след адрес на подпийналите си клиенти, само и само да ги слуша какво си говорят в малките часове на нощта”, обясниха странните щения на Брендо неговите познати.

„Случвало се е и приятели шофьори да му дават да завърти два-три адреса с техните коли, все пак на опасен тип като Брендо трудно можеш да откажеш нещо”, признаха аверите му. Интересно е, че нерядко тарторът на подземния свят сам ползвал такси, за да се придвижва напред-назад незабелязано. Според източниците ни прищевките на Евелин Банев били провокирана от култовия „Шофьор на такси” от 1976 г. с Робърт де Ниро и Сибил Шепърд. „Брендо е голям фен на киното. Предпочита класиките като трите части на „Кръстника” на Франсис Форд Копола. Гледа го поне веднъж седмично, за което неговият лейтенант Георги Семерджиев – Жоро Шопа много му се присмива”, обясниха запознати.

Ако се случело да открадне час-два от натоварения си делник, Банев зяпал и съвременни екшъни, като един от любимите му бил „Мисията невъзможна” с Том Круз. Такси манията на един от най-големите играчи на кокаиновия пазар в света лъсна и покрай отвличането на дъщеря му Лара. Криминалисти признаха пред lupa.bg, че похищението на 10-годишното момиченце от 5 март 2013 г. може и да е било добре организиран театър с бюджет 530 000 евро, чийто режисьор вероятно е самият „кокаинов крал”.

Една от нестандартните версии за престъплението гласи, че детето никога не е било похищавано, а било скрито при роднини от хора на могъщия й баща за 47 дни, докато в Италия вървял процесът срещу международната наркомрежа на Брендо. Така босът си намерил оправдание да мълчи като риба за своите партньори от Калабрийската мафия, обясниха наши хора в прокуратурата. За това говори и информацията, че Лара Банева е била върната от „похитителите” си такси и оставена в района на Шесто столично РПУ. Оказало се, че „жълтата кола” е била лична собственост на Евелин Банев.