Британците се пропиха заради коронавируса

На Острова пият първото питие много по-рано в епидемията от скука и тревога

Новини
14:47 - 02 Юни 2020
1278
Британците се пропиха заради коронавируса

Почти половината британци вече отпиват първото си питие много по-рано заради пандемията COVID-19 и наложената карантина, съобщи „Дейли Мейл“, позовавайки се на изследване на пиянските навици на населението. То обобщава данните от 40 000 души от цял свят, според тях гордият Албион издухва всички 12 конкуренти по повечето алкохолни параметри.
 
Около 47% души пиячи от Острова са признали, че вече пипат чашката доста по-рано през деня от обичайното, което е 2 пъти повече от ранните пияндета в Гърция (23%).
 
Британците заявяват, че карантината от 23 март е отключила у тях скука и тревожност, затова прибягнали до алкохола. Над 50% от допитаните британци за обявили, че пият повече дни от седмицата в сравнение с епохата преди коронавируса, а мощните  запои са станали още по-чести за една трета от анкетираните островитяни.
 
Въздържателите от Обединеното кралство, които успели да намалят пиенето – за такива са се обявили 25% от допитаните, са е похвалили с повече спестени пари и по-добра кондиция – физическа и психологическа, след карантината.
 
Изследването е предизвикано от официалната информация, че през март и април, първите два месеца на наложената карантина, продажбите на алкохол са скочили с 34 процента.
 
В друго изследване на Националната здравна служба на Великобритания почти половината анкетирани са обявили, че са наддали на килограми през карантината.