Британците шмъркали в кенефа? Че нашите го правят в залата

Коментар
16:45 - 27 Юни 2019
4421
Британците шмъркали в кенефа? Че нашите го правят в залата

Британските медии избухнаха с бомбастичната новина как в парламента са били открити следи от кокаин върху седалките на тоалетните чинии и около мивките там. Намерили били следи. Тези, които са топнали лакмусните за дрога листчета, ако се разходят до нашето Народно събрание, направо биха изпаднали в шок да видят не следи, ами цели грамове кока, разсипани небрежно от нашите избраници.

Само че за разлика от британците, българските депутати не си позволяват да строят белите "магистралки" върху капаците в кенефа до Огледалната зала или този на балкона. Те са направени за простолюдието. Родните народни представители са дискретни, не биха смесили ценните си прахчета там, където любимите им репортерки си сменят превръзките, а чиновниците понякога от скука си бият по някоя...  Така. Те са ВИП. От момента на появяването си в кандидатските листи на партиите (както тогава получават имунитет) до деня (след около 16-годишен мандат), когато си съберат кашончетата.

Те шмъркат кокаина в техните специални зали. Да не мислите, че това са "Изток" и "Запад". Не, за тях и техния "материал" има специално резервирани сепарета в "Юг" и "Север" - респективно - хотелският ресторант и заведението зад служебния вход на институцията, която им плаща да са на работа. Така че те са защитени - и от медиите, и от правоохранителните органи, и от морала - не отварят капсулката с вълшебния прашец върху някакви си тоалетни чинии, а направо си го делят на линийки с тлъстите кредитни карти като представители на едно истински либерално общество, в което законът не позволява употребата на никакви, дори и леки наркотици, но то посреща новината за белите следи в британския парламент с насмешка.

Че за нас в нея няма нищо шокиращо - ние нашата стока под формата на депутати си я познаваме и тя е ех-е-е къде, къде по-навътре в кокаиновото удоволствие от сипаничавите прозрачнокожи англичани, дето сигурно като шмръкнат веднъж и са готови директно да се изстрелят отвъд Брекзита без сделка. Нашите, ползващи екстатичните субстанции отдавна, не се задоволяват само със следи. При тях кокаинът е за закуска и вечеря. Сега колегите им от Острова ще бъдат подложени на залп от журналистически въпроси и обществено недоволство. Ще ги разследват - кой в коя тоалетна е бил и колко време е прекарал в нея, за да извадят имената на хедонистите с бяло пликче в джоба. За имената на нашите се сещате, нали? Знаем ги. Ама няма кой да им опъне по една хартийка да ги натопи колко "бело" консумират по сепаретата, докато ние им плащаме заплатите.