Британецът, приземил извънредно самолет на летище София, е шизофреник

Мъжът е закаран в лечебно заведение в столицата

Общество
13:12 - 04 Юли 2023
2028
Британецът, приземил извънредно самолет на летище София, е шизофреник

Британецът, който бе задържан на летище София, е в болница след констатирана шизофрения, информира Нова телевизия. 

По информация от следствието 29-годишният пътник опитал да отвори авариен люк по време на полет. Това станало причина самолета да кацне аварийно в София. На място веднага се отзовават полицаи от гранична полиция, които констатират, че пътникът се държи неадекватно и агресивно.

Той първо е отведен в помещение за временно настаняване на задържани лица, а по-късно е откаран от екип на спешна помощ във ВМА София. 

Той все още е в лечебното заведение, където е настанен в психиатричното отделение заради констатирана шизофрения. 

"Дейли мейл" съобщава някои подробности за инцидента с акцент върху разказа на 52-годишния Антъни Спенс, който на практика е успял да спре пияния мъж да отвори вратата на самолета на нискобюджетната компания Jet2 по време на полета, посочва БНР.

Инцидентът е станал 10 минути след излитането на самолета и на Антъни се е наложило да се бори около един час с пияния мъж до аварийното кацане, като помощ са му оказали само две от стюардесите. Изданието е качило видео от ареста на мъжа, за когото се смята, че е шотландец от Глазгоу. Вижда се как той оказва съпротива на българските полицаи, които го измъкват от самолета под гневните викове на пътниците.

Антъни Спенс и дъщеря му, пътувала заедно с него, обаче посочват, че пияният им съгражданин не е трябвало изобщо да бъде допуснат на борда.