Британската Royal Mail е със загуба от над 1 милиард паунда

Куриерската компания беше разтърсена от серия от стачки, съкрати 10 000 служители през 2022 г.

Новини
13:59 - 19 Май 2023
1823
Британската Royal Mail е със загуба от над 1 милиард паунда

Британската пощенска и куриерска компания "Роял мейл" (Royal Mail) отчете годишна загуба в размер на над 1 милиард паунда (над 1,24 милиарда долара), съобщи ДПА.

"Роял мейл" обяви, че загубите ѝ през годината, в която съкрати 10 000 души, се дължат основно на серията от стачки на служителите ѝ и на неуспеха на опитите да бъде повишена производителността на труда, пише в. "Гардиън".

Засега не става въпрос, че поради ограмната загуба компанията може да е застрашена от фалит.

Корпорацията "Интернешънъл дистрибюшънс сървисиз" (International Distributions Services), която притежава "Роял мейл", съобщи от своя страна, че пощенската и куриерска компания е реализирала оперативна загуба в размер на 1,04 млрд. британски лири (1,29 милиарда долара) през финансовата година, приключила на 26 март.

За предходната финансова година (приключила до последната седмица на март 2022 г.) Royal Mail отчете печалба в размер на 250 милиона британски лири (310,4 милиона долара).

Сред причините за своите загуби корпорацията изтъква и кибератаката, на която са били подложени компютърните системи на "Роял мейл" през януари.

Поради това, тя се е сблъскала със сериозни проблеми при извършване на международните си пощенски и куриерски услуги. Доставката на пратките на нейни клиенти се е забавила съществено и поради това компанията не е реализирала приходи в размер на около 20 милиона британски лири.