Британски астроном: Метеорит донесъл коронавируса

Огненото кълбо видяно месец преди избухването на епидемията

Актуални новини
14:10 - 23 Февруари 2020
12212
Британски астроном: Метеорит донесъл коронавируса

Коронавирусът има извънземен произход. Това сензационно твърди астрономът проф. Чандра Викрасиминге от Бъкингамския астробиологичен център, пише "Телеграф", позовавайки се на информация от „Хидънтру“.

Според британския специалист вирусът, който предизвиква най-страшната епидемия през последното десетилетие, е дошъл от космоса с метеорит.

Проф. Викрасиминге предаде изследването си на авторитетното списание „Лансет“.

В него се твърди, че преди китайското правителство и медии да съобщят за заразата в Ухан (провинция Хубей), над град Сунюан в провинцията Дзилин прелетяла голяма огнена топка. Тя описала сложна траектория и опасният патоген вероятно тогава се е разпръснал в атмосферата над Китай.

Викрасиминге обяснява, че епидемията не е започнала в Дзилин, а в провинцията Хубей , защото преди метеоритът да падне в североизточната част, той е „освободил“ част от „товара си“ над Хубей. В процеса на падането си метеорите се разпрашават на много фини частици, които после могат да падат на земята от един месец до 1 година. А това съвпада с времевия период от засичането на огнения метеор в небето до първите регистрирани случаи на коронавирус в края на ноември 2019 г.

По официални данни коронавирусът вече взе над 1870 жертви в Китай и десетки други по света. Общоприетото обяснение за епидемията до момента беше, че новият коронавирус се разпространил чрез заразени прилепи и змии, които се продавали за ядене на пазара в Ухан.

Едно от доказателствата за извънземния произход на епидемията обаче сочи, че голям брой от заразените (около 30% от официалните случаи) нямали досег с хранителния пазар в Ухан, от където се счита, че е плъзнала заразата.

Доста хора твърдят още, че не са стъпвали там, при това седмици преди да проявят първите си симптоми на вируса. Друго, което озадачава е, че болестта има много нисък процент на разпространяване от човек на човек. Тогава възниква логичния въпрос как толкова много хора са се заразили толкова бързо.

В т. нар. космическа теория се обръща сериозно внимание на летящия метеорит, който е бил видян в североизточната провинция Дзилин на 11 октомври 2019 г. Според учени това събитие е имало ключова роля във внасянето на извънземни бактерии в земната атмосфера и в последствие до епидемията, която в момента се разраства в Китай и целия свят.

Поддръжници на тази теория изчисляват, че ако метеорът, носещ в себе си мутирал космически вирус, е летял със скорост 30 километра в секунда, то вътрешното му ядро би се разградило и би освободило заразата точно в ниските слоеве на атмосферата.

Според проф. Чандра Викрасиминге, е възможно да минат 1-2 години преди всичките коронавируси да паднат от небето в провинцията Хубей.