Британски полк изчезва безследно през Първата световна война

Мистериозна мъгла "поглъща" войниците

Мистика
17:58 - 10 Март 2019
5976
Британски полк изчезва безследно през Първата световна война

В историята на човечеството има много случаи на изчезване на цели групи войници. Класически пример е потъването в дън земя на британския Норфолк полк в Турция по време на Първата световна война – годината е 1915 г. Тогава няколкостотин войници внезапно изчезват в мистериозна мъгла и никой вече не ги вижда. Великобритания обвинява Турция, че ги е убила, но разследването показва, че Анкара няма нищо общо.

В периода на колонизация на Аляска през 1741 г. странно изчезва елитна група руски моряци. От кораба „Свети Павел” към американския бряг се отправят две лодки с добре обучени и въоръжени морски вълци. Имат пушки и сигнални ракети. Но повече никой не ги вижда. Няма как да са загинали в бой с местни племена, които никога до този момент не са нападали добре въоръжени моряци. Не са чути гърмежи и сигнални ракети. Упоритото търсене на мъжете и лодките не се увенчава с успех. От тях няма и следа.

През 1937 година в Китай нахлува добре въоръжената и подготвена армия на Япония и буквално започва да громи китайците. В края на годината японците са вече до река Яндзъ и се готвят да нахлуят в тогавашната столица Нанкин. Три хиляди китайски войници се отправят вечерта към основния мост над Яндзъ, за да го защитават от агресията на японците. Но на другия ден сутринта се загубва всякаква връзка със защитниците, а ситуацията става все по-критична за столицата Нанкин. Към моста се отправят офицери, за да се свържат с армията от 3000 души. Но офицерите се връщат и докладват, че в окопите няма нито един войник, нито трупове, само тежки бойни оръдия. Няма и следи от японско нападение. Сякаш цялата дивизия се изпарява. Естествено, след часове японците безпрепятствено преминават неохраняемия мост и нахлуват в столицата на Китай, където извършват едно от най-ужасяващите военни претъпления, известно като Нанкинското клане. Загиват над 300 000 китайци и то не само войници, а и мирни граждани. Японците изнасилват наред, мародерстват и проявяват нечувана жестокост към местното население. След години китайските власти започват разследване на изчезналата 3000-дна дивизия. Но въпреки подновяваното през десетилетия разследване, включително и със съдействието на Япония, изводите са едни и същи – войниците изчезват без следа, сякаш са похитени от сила с фантастични възможности.