Британски самолети доставяли пици на богаташи в Нигерия

Баровците плащали за доставките от над 6000 км

Новини
18:44 - 01 Април 2019
2680
Британски самолети доставяли пици на богаташи в Нигерия

Супер богати нигерийци си поръчвали пици от британската столица Лондон и са чакали доставката със самолети на „Бритиш Еъруейс“, пишат британските медии, позовавайки се на нигерийски министър.

Нигерийските министър на земеделието Ауду Огбе разкри пред местната Сенатска комисия, че богати нигерийци си поръчвали пици от Лондон. На сутринта ги чакали на летището, където бивали доставяни със самолетите на „Бритиш Еъруейс“.

„Знаете ли, че има нигерийци, които използват телефоните си, за да внасят пици от Лондон? Това е изключително неприятна ситуация“, посочи министърът. Властите в африканската страна искат да намалят вноса на храни и стоки отвън, за да дадат тласък на местната икономика.

По думите на нигерийския министър местни богаташи си поръчвали пици, след което просто си ги взимали от летището. Той не разкри имената на гладните паралии, както и повече подробности за тази схема. Пиците са преминавали разстояние от над 6000 километра. Потребители в социалните мрежи се пошегуваха с британския авиопревозвач, критикувайки го, че не е обявил доставката на пици в услугите, които предлага.