Британският монетен двор произвежда защитни очила срещу Ковид-19

Амбицирани са да произвеждат по 1000 чифта на ден

Новини
20:00 - 27 Март 2020
1941
Британският монетен двор произвежда защитни очила срещу Ковид-19

Британският кралски монетен двор оповести, че започва производство на защитни очила за медицинския персонал в страната, за да го защити от новия коронавирус, предаде Ройтерс.

Инженери от монетния двор създали защитни очила, след като открили дизайна им в интернет и за 48 часа разработили одобрени от медицинските власти прототипи на производствения си обект в Уелс. Първите подобни очила вече се използват в болница в Уелс, а масовото им производство ще започне утре сутринта.

Предвижда се през първия ден да бъдат произведени няколкостотин бройки, а след това производството да се увеличи. От монетния двор увериха, че могат да произвеждат хиляди защитни очила дневно, ако разполагат с нужните части, и призоваха производители в цялата страна да доставят достатъчно количество прозрачна пластмаса, която в момента не достига, съобщава БТА.

Простият дизайн включва преграда от прозрачна пластмаса, която покрива лицето на служителя и се придържа с ластик.

Британската национална здравна служба получава голяма обществена подкрепа по време на пандемията от новия коронавирус. Снощи много хора излязоха на балконите си и пред прага на домовете си, за да аплодират здравните работници, които се борят с COVID-19.