БРУТАЛНО: Трактора е разстрелян с автомат, а не с пистолет

Сигналът за стрелбата е получен в МВР в 12.20 ч. 

Общество
19:58 - 16 Август 2023
12981
БРУТАЛНО: Трактора е разстрелян с автомат, а не с пистолет

По Алексей Петров е стреляно с автомат, а не с пистолет, както се мяташе по-рано, предаде Нова телевизия. Огънят по Трактора е открит от стрелец с маскировъчни дрехи. Петров е бил убит от куршум, попаднал в окото, твърди източник на Lupa.bg.

Както е известно, нившата барета беше убит днес над столичния квартал "Драгалевци", на пътя, който води към хижа "Алеко". Той е бил охраняван от трима бодигардове, но те са били на разстояние от жертвата.

Сигналът за стрелбата е получен в МВР в 12,20 ч. Веднага на място са изпратени екипи на полицията, които установяват безжизнено тяло на мъж и ранена жена. Тя е откарана в "Пирогов" в тежко състояние. Настанена е в противошокова зала.

Срещу Петров бяха извършени още два опита за покушение - през 2002 и 2015 г. При първия Петров е прострелян в гърдите и крака с автомат. Така и не стана ясно кой е атентаторът и каква причината за престъплението. Неофициално се говореше, че става въпрос за разчистване на сметки при преразпределението на охранителен и застрахователен бизнес.