БСП дава Фандъкова на прокуратурата

Политика
12:55 - 18 Февруари 2021
1594
БСП дава Фандъкова на прокуратурата

Внасяме сигнал в Прокуратурата срещу кмета на София. Продължаваме да искаме изслушването на Фандъкова и Борисов. Това оповести заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Христо Проданов по време на брифинг в Народното събрание.

Проданов поясни, че сигналът е свързан със сутрешното телевизионно участие на кмета на София Йорданка Фандъкова.

"В сигнала до прокуратурата се позоваваме на твърденията на кмета на Столична община от сутринта за това, че не изключва възможността управляваната от нея община да има корумпирани хора, които взимат пари под масата и издават незаконни разрешителни. Не само си ги затварят, те ги покровителстват. Покровителстването на тези нарушения води до отнемане на човешки животи", обясни още Проданов.

"Ще настояваме за извънредно заседание на Столичния общински съвет по случая с 16-годишното момче",

каза от своя страна общинският съветник от БСП Диана Томова. По думите й червените ще настояват председателят на Столичния общински съвет да свика извънредно заседание на съвета, на което да бъде изслушан кметът на Столична община и главния архитект, не само по конкретния случай.

"Ако г-н Герджиков не изпълни това си задължение, ще призовем всички общински съветници от Столичния общински съвет да внесем подписка за свикване на такова извънредно заседание, защото истината трябва да излезе наяве", заяви още Томова.

"Тези незаконни павилиони не може да ги има без политическа подкрепа", каза социалистът Георги Свиленски. По думите му, ако някой упражнява политически чадър, това са управляващите.