БСП драмата: Кирил Добрев отвърна на „г-жа Нинова“

Актуални новини
13:59 - 04 Октомври 2022
3597
БСП драмата: Кирил Добрев отвърна на „г-жа Нинова“

Кирил Добрев отговори на лидера на БСП Корнелия Нинова след днешната новина, която тя обяви на брифинг, че получила призовка да се яви на разпит по прокурорска проверка след негова жалба.

"Това е стандартна процедура за хора, които не изпълняват окончателни съдебни решения. След като бях изключен, заради фалшификации в списъци и заради това, че нямах право да се защитя, съдът ме върна като член на Националния съвет. Нямах сигнал да присъствам, второ - не присъствах в списъка.

Г-н Свиленски обяви, че причината е техническа. Тогава се включи г-жа Алексова и обясни, че законите в страната не важат в БСП.

Г-жа Нинова помоли да не участвам в гласуването. Единственото нещо, което му остава на човек с нарушени права, е да подаде жалба в полиция и прокуратура", обясни Добрев пред Bulgaria ON AIR.

"Аз съм член на БСП и на Националния съвет. Някой ми пречи да изпълнявам своите функции като такъв. Няма никаква драма. Г-жа Нинова, ако не се притеснява, може да предостави на полиция и прокуратура всички документи и стенограмата. Имах няколко изказвания да питам като какъв съм в залата, никой не успя да ми обясни. Не ми беше дадена възможност да участвам в гласуванията", каза още Добрев.

"Тук са хора, които са само от няколко месеца. Ще им отнеме много време, докато разберат тайните на "Позитано", изтъкна още социалистът.